Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
12 aug 2012 |
Logboek, Tochten, Hardlopen,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2535 keer bekeken. | Leestijd: 3 min.

Ontspannen dag in Granville

Zonnige dag om Granville en omgeving te bekijken.

Ontspannen dag in Granville
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportDroogvallend trappenhuis(klik voor grote foto)

Na een week van niet-lopen vanochtend begonnen met 10km hardlopen. Had me vergist in de heuvelachtigheid van ook dit landschap. Het ware wederom behoorlijke klimmen. Aardig is wel dat het me in andere dorpjes brengt en langs de kustlijn waar nu goed de scheiding van de verschillende platen te zien is.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOnderweg...(klik voor grote foto)

Roy heeft bij de bakker heerlijk stokbrood gehaald en met gekleurde muisjes laat ik me dat smaken. De zon warmt de boot ondertussen al behoorlijk op en daarmee is het in de kuip goed toeven, zolang er wind staat.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportIrish Coffee...(klik voor grote foto)

Na het eten en andere bezigheden (...) richting het oude stadje gelopen. Bij het havenkantoor had ik de kaart van de omgeving gevraagd en eventuele bezienswaardigheden. Het meisje achter de balie vertelde met dat ik toch echt het Christian Dior museum moet gaan bekijken. Gezien de hitte voel ik er niet zoveel voor om binnen te zijn, los van dat ik niet zoveel heb om naar het woonhuis van Dior te gaan kijken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportMarite(klik voor grote foto)

Ok, eigen plan. Rugzak met water, liga en camera mee om richting de oude stad te gaan. De details van de driemaster zijn bij daglicht nog beter te zien. Dan valt ook op hoe strak verzorgd dit schip is maar ook details waar je eigenlijk met twee moet kijken omdat het zo tegen natuurlijk is om dit op een schip als deze aan te treffen. Gisteren noemde ik al het rolsysteem, maar de videocamera's om het kluivernet te bewaken spanden wel de kroon.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBoekenmarkt(klik voor grote foto)

Vanaf daar een klim door de oude stad via een boekenmarkt richting de vuurtoren. Was onder de indruk van de huizen, de ligging en het karakteristieke uiterlijk. Hier zou ik best kunnen wonen. Het toerisme neem je dan volgens mij wel op de koop toe.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOude stad(klik voor grote foto)

Via smalle weggetjes kom ik uiteindelijk weer bij de rotswanden waar beneden mensen liggen te zonnen tot het strand weer onderloopt. Dermate getijverschillen, je zult er best aan wennen, maar ik blijf me voorlopig verbazen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportRust en ruw(klik voor grote foto)

De wandeling brengt me bij bijna het uiterste punt van Granville, daar waar de vuurtoren Far Sémaphore staat met daar voorbij de uitkijkpost. Ben wel benieuwd of ook hier de discussie wordt gevoerd over het terugbrengen van het aantal bemenste posten zoals in Nederland gebeurt. Iets lager gelegen is een bankje, plastic, zonder leuning, maar wel uitnodigend om daar te zitten en over de oceaan te kijken en wat gedachten te laten gaan.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportFar Semaphore(klik voor grote foto)

Al klimmend en afdalend ga ik terug naar de boot. Daarvoor kom ik onbedoeld terecht in het drukke stadscentrum. En dat op een zondag waar je verwacht dat het merendeel van de winkels dicht is. Wel een ijssalon gezien. Daar straks maar eens een ijsje halen; heb mijn portemonnee niet bij me.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportZitten en kijken(klik voor grote foto)

We hadden het er gisteren al over en vandaag was het zover, een vastloper op de drempel. Wat een paniek ineens aan boord. Overigens heel begrijpelijk, want hij lag er met zijn kiel al op en geen idee hoe ver. En natuurlijk mag je dan niet lachen... De vrije hoogte wijst (!) 1.9 aan, hetgeen betekent dat er 1,90meter vrije ruimte boven de drempel is. Elke centimeter die je dieper steekt, wordt hard afgestraft. Het slechte nieuws is, dat ik weet hoe je je als schipper voelt. voor de geïnteresseerden, zoek op mijn site maar eens op "het geultje van Willem".

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportToo late(klik voor grote foto)

De havenmeester probeert uit alle macht te helpen, maar de boot maakt een pirouette op zijn kiel en ondertussen zien alle omstanders dat er steeds meer antifouling zichtbaar wordt. Natuurlijk is het ook leedvermaak, aan de andere kant, hoe goed ken je je boot. Ondertussen gaat er een val naar de boot van de havenmeester en krengen ze de boot (schuin trekken) en komt deze vrij. Wel met de neus weer naar buiten. Volgens mij niet wat ze hadden gewild, want waar ga je nu naartoe? Boven de plaat voor de ingang staat op dit moment nog 3-4 meter water, maar dan? Applaus klinkt voor de havenmeesters als de zeilboot wegvaart.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportGranville(klik voor grote foto)

Na dit intermezzo in mijn hangmat liggen lezen. Als het begint af te koelen, er komen donkere wolken binnen drijven, naar binnen om mijn site bij te werken. Hier gewoon wifi beschikbaar in de hele haven.

Weer een bewogen dag geweest. 23.00u, bedtijd. Morgen gaan we naar Jersey, ongeveer 30Nm verderop.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)