Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • okt 1, 2022
  • Motor
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary | Zomervakantie 2022, Burnham on crouch, Ramsgate, Accu, Getij,

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

 geplaatst
  • aug 21, 2022

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk weerzien van vrienden die we tijdens mijn Rondje Groot Britannië hebben ontmoet.

Deel op  


Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Voorland, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Voorland
(klik voor grote foto)

Op de jachthaven 's ochtends een nieuwe startaccu besteld en die 's middags kunnen ophalen. Fijne service! In de tussentijd een beetje door het stadje gedwaald. Langs de boulevard liggen tal van schepen die als woning dienen, maar wat een achterstallig onderhoud. Het maakt daardoor een armoedige indruk, wat jammer is want je ligt daar wel aan een uniek stukje water. Ik herinner mij van mijn vorige bezoek dat het er vergelijkbaar uitzag.

Na de lunch nog een paar partijtje pool gespeeld en daar iets passends bij gedronken. Toen moest de accu nog geplaatst gaan worden in een krappe en veel te warme ruimte. Bij het onderwerp moet over de plaats van het luik naar de accu's zijn nagedacht, maar waarom maak je zo'n luik dan niet 10cm groter? Of zou de volgorde van plaatsen van de accu's bepalend zijn geweest voor de grootte van het luik?

Pool spelen, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Pool spelen
(klik voor grote foto)

Voor de zondag zijn we uitgenodigd om mee te gaan met een zeilwedstrijd, echter het weer voor de komende dagen maakt dat het verstandiger is om deze dag te gebruiken om naar Ramsgate te komen. Het is een kleine acht to negen uur varen. 's Ochtends op ons gemak de laatste dingen doen voordat we om half twaalf vertrekken; het is dan twee uur voor laagwater waardoor we nog twee uur stroom mee hebben de rivier af en we ook niet te vroeg zijn bij de banken die we met voldoende water moeten oversteken.

Gaat wel goed, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Gaat wel goed
(klik voor grote foto)

Komend vanuit Burnham-on-Crouch en je wilt in zuidelijke richting, dan kan je om de banken varen die in het gebied liggen, maar dat is nogal een eind omvaren. Er is ook een doorsteek mogelijk die is beschreven op de site Crossing Thames Estuary. De grap is, dat je niet teveel moet nadenken over wat je op je (bijgewerkte) kaart ziet, maar vooral de waypoints moet volgen die op de site te vinden zijn. Dit leidt er dus toe dat je een punt vaart in het open water, geen boei of wat dan ook ziet en de koers naar de waypoints volgt. Dit brengt je dan via een doorgang die diep genoeg is, naar de andere kant van de bank en hiermee scheelt het vele mijlen omvaren. Toch een soort van spannend, zeker als dit ook nog eens onder zeil wordt gedaan.

Rond half acht leggen we in Ramsgate aan. Een rustige tocht, deels bezeild en deels op de motor gevaren. We blijven hier een dag en gaan dan oversteken naar Oostende. Eigenlijk willen we langer blijven, vooral omdat dichterbij NL ook het 'dagelijkse' leven weer begint. De weersvoorspellingen laten de afgelopen dagen zien dat deze er telkens naast zitten en met dit in het achterhoofd gaan we dinsdag oversteken.

Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Zomervakantie/

Gevaren mijlen

Logboek begin324,4 Nm
Logboek eind366,7 Nm
Afgelegde afstand42 Nm

Gerelateerde artikelen

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie