Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • okt 1, 2022
  • aug 24, 2022
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch | Zomervakantie 2022, Southwold, Burnham on crouch, Accu,

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

 geplaatst
  • aug 19, 2022

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je meezeilt...

Deel op  


Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Hoewel een liefelijk plaatsje is het donderdag wel klaar en vertrekken we rond 07.15u althans, dat is het plan; de startaccu is leeg. Waarschijnlijk a.g.v. ouderdom overleden. Onhandig moment. Kabel tijdelijk verlegd naar de accu's voor verlichting en apparatuur. Een vonk tijdens het starten, maar dan loopt de motor ook.

Volgens de havenmeester zou er om 09.00 nog twee meter water staan. Enig opportunisme lijkt de man niet vreemd. Heel strak langs BB-wal is er net voldoende water. Kan mij niet voorstellen dat ik hier om half negen nog langs had gekund.

We zijn weer op zee en koersen richting Burnham on Crouch. Weinig wind en verplaatsen ons met een combinatie van motor en zeil. Deze eerste omdat vanochtend de motor niet wilde starten. Accu leeg, maar ik denk eerder overleden. De motor uiteindelijk wel kunnen starten, alleen nu niet meer uitzetten tot we weer zijn aangelegd.

Burnham-on-Crouch is a town and civil parish in the Maldon District of Essex in the East of England. It lies on the north bank of the River Crouch.[2] It is one of Britain's leading places for yachting.

The civil parish extends 5 miles (8 km) east of the town to the mouth of the River Crouch. It includes the hamlets of Creeksea and Ostend west of the town, Stoneyhills to the north and Dammer Wick, West Wick and East Wick east of the town.

In de gevaren route zit een bijzondere knik. Pas bij de verste mogelijkheid van inzoomen blijkt dat we niet over de banken kunnen die voor de kust liggen. Later hoor ik dat er aan beide zijden van de bank een middenvaarwaterton ligt. Nu heb ik hier al wat ervaring mee en lijkt het beter een 'klap' naar zee te maken en voorbij de windmolens te gaan alvorens het kanaal naar Burnham-on-Crouch in te varen.

Floating lunch, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Floating lunch
(klik voor grote foto)

Het aantal windmolens is fors, ze draaien niet allemaal en liggen nogal in de weg. Er zijn stukken waar binnen zichtafstand we omringd worden door windmolenparken. Snap best dat het nodig is zolang we niet voldoende kerncentrales hebben, vind alleen de omgeving er niet fraaier op worden.

Einde middag leggen we in Burnham-on-Crouch na ons langs de vele moorings te hebben gemanoeuvreerd. Met een stralende zon erbij doet het heel gemoedelijk aan. Aan de rivier liggen verschillende watersportverenigingen en woonarken. Deze laatste maken een nogal vervallen indruk.

Voorland, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Voorland
(klik voor grote foto)

Na de eerste aangeklede steigerbiertjes komen vrienden die we tijdens mijn zeiltrip om Engeland hebben ontmoet aan boord. Nog enkele drankjes later begeven we ons naar een, hoe kan het ook anders, Indiaas restaurant. Lekker eten met slechte bediening.

Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Zomervakantie/

Gevaren mijlen

Logboek begin271,6 Nm
Logboek eind324,4 Nm
Afgelegde afstand53 Nm

Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie