Zonnige dag in Carteret


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • jun 15, 2024
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Zonnige dag in Carteret | Rondje Kanaal, Carteret, Coastguard, Alderney, Dielette, Solozeilen

Zonnige dag in Carteret

 geplaatst
  • aug 17, 2012

Frans dorpje aan het water met alle rust en zon die je in Frankrijk verwacht.

Deel op  


Zonnige dag in Carteret

De dag begonnen met een goede 10km hardlopen. Terrein nog steeds heuvelachtig tot zeer stijl. Goede training om door te blijven lopen tot ik boven ben, maar dat valt niet altijd mee. Het leuke is wel, dat het me wat verder van de ligplaats brengt, net als vanochtend toen ik Guernsey weer kon zien.

Waterbak, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Waterbak
(klik voor grote foto)

Op de marifoon een Mayday relay i.v.m. de vermiste visser die van de pier is geslagen op het noordelijk deel van het eiland. Alle reddingsdiensten zijn terug naar de basis en de schepen in die omgeving wordt gevraagd to keep a close look of ze iemand zien. Hiervan lopen de rillingen over mijn lijf. Moest er toevallig tijdens het douchen aan denken dat het je zou gebeuren om ineens een dood iemand te zien drijven. Veel meer dan een oproep naar de Coastguard kan je niet doen, maar dat is het rationele proces... Hoop nog steeds dat de man ergens aan wal staat en zich niet heeft gemeld, zoals je wel vaker hoort in vergelijkbare situaties.

De Yachtclub is een sfeervol gebouw, een dat je graag bij je eigen haven zou wensen (...) Hier bij een kop koffie de verschillende artikelen eens geplaatst. Ondertussen uitkijkend over de haven waar allerlei bootjes weggaan of komen in het laatste stukje van het tij. Aan de overkant hebben zich op het strand, dat vrij aan het komen is, al mensen genesteld in de zon die steeds krachtiger aan het worden is. Ik stap dadelijk op de fiets om naar de Carefour te gaan voor de boodschappen.

De afgelopen dagen/weken meermalen het zeil moeten reven en hoewel het allemaal vanuit de kuip kan, blijft dat wel een redelijk zware klus, er moet veel kracht gezet door de verschillende overbrengingen. Een die al een tijd voor vragen zorgt, zijn de ogen in het voorlijk van het grootzeil. Hier vandaag maar eens twee gelagerde blokken op gezet. Gezien de weersverwachting zal ik ze de komende dagen niet nodig hebben, maar ben wel benieuwd hoe dit werkt en of het soepeler gaat.

Tegen de tijd dat het water weer opkomt, beginnen allerlei vissersbootjes zich voor de drempel te verdringen om maar zo snel mogelijk erover te zijn en naar zee te kunnen. Tijd om met een glas witte wijn op het voordek te gaan zitten waar de zon vol opstaat en te genieten van het uitzicht.

De overkant, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
De overkant
(klik voor grote foto)

De afgelopen tijd al vaker gedacht wat een enorm leuk gebied dit is om te varen. Binnen redelijke dagtochten zit je in mooie Franse havenplaatsen of ben je op de kanaaleilanden. Zeer gevarieerd water, mede door het getij. En het getij gaat wel ergens over, soms een verval ter hoogte van een woonhuis en stromen die niet te onderschatten zijn waar je echt je sommen voor moet maken.

Aanvankelijk morgen het plan om naar Alderney te gaan. Hier op HW weg, kort langs de kust blijven om de meeste stroom mee te hebben en dan om de noordelijke punt heen van Alderney, dan nog een staartje stroom tegen en daarmee de haven in. Maar, ik heb de tijd aan mezelf en ga een tussenstop maken in Dielette, een mijl of acht verderop. Verwachting voor morgen, net als de komende dagen, zon en nauwelijks wind.


Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie