Retourtje Boulogne sur Mer


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • aug 8, 2020
  • jul 26, 2020
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Retourtje Boulogne sur Mer | Zomervakantie 2020, Boulogne sur mer, St.-Valery-sur-Somme,

Retourtje Boulogne sur Mer

 geplaatst
  • jul 24, 2020

Zeezeikte aan boord van Uisge Beatha als we onderweg zijn naar St. Valery sur Somme.

Deel op  


Retourtje Boulogne sur Mer

We willen nog iets zuidelijker en vertrekken om 07.30 richting Valery sur Somme Wind is zuidwestelijk en varieert ergens tussen de 12 en 17knopen. Beetje knobbelig zeetje, maar wel bezeild. Wordt een tocht van rond de 40Nm met lekkere stroom mee die oploopt tot 2,5kn.

Niet lang nadat we Boulogne sur Mer hebben verlaten zie ik aan Geeske dat ze zich niet lekker begint te voelen. Dit ondanks de Primatour die ze heeft ingenomen. Haar veiligheidslijn vastgezet, overlegd wat te doen en besluiten door te varen. Pas achteraf weet je of dit tegen beter weten in is. De stuurautomaat doet vandaag vooral het werk terwijl ik in een hoek tegen de achterstag zit te lezen.

Onderweg naar St Valery sur Somme, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Onderweg naar St Valery sur Somme
(klik voor grote foto)

Gaandeweg wordt duidelijk dat we veel te vroeg bij Valery sur Somme gaan aankomen. Volgens de Reeds Almanac kunnen we pas bij HW +/-1h naar binnen. We zijn van een langzamere bootsnelheid uitgegaan en met de gemaakte snelheid komen we 2,5u te vroeg aan. De zee is niet zodanig dat we even rustig gaan liggen wachten. De UisgeBeathacomfortfactor daalt in rap tempo.

Nu zou het wachten nog wel overkomelijk zijn, ware het niet dat ik ook zie dat de plaats van de boeien en mijn kaart, niet overeenkomen. Dit terwijl mijn kaart net een week oud is. In de Reeds wordt wel melding gemaakt van het verplaatsen van de boeien als gevolg van verschuivende zandbanken, echter de boeien liggen nu op het stuk dat volgens de kaart het hoogst droogvalt. Dit alles bij elkaar geteld besluit ik te keren en met de stroom mee terug naar Boulogne sur Mer te varen terwijl het meisje te kooi gaat.

En zo gebeurt het dat we tegen half vijf weer in de haven van Boulogne liggen, met de een met een kopje thee en de ander met een biertje in de kuip zitten.

Gevaren mijlen

Logboek begin251 Nm
Logboek eind307,2 Nm
Afgelegde afstand56 Nm

Gerelateerde artikelen

Prachtige zeildag eindigt in overvol Cadzand

Prachtige zeildag eindigt in overvol Cadzand

De mussen vallen vandaag dood van het dak van de hitte, maar niet op zee! Wat een mooie zeildag......

Lees verder
Gaan we Boulogne sur Mer verlaten?

Gaan we Boulogne sur Mer verlaten?

Nieuwe poging om Boulogne sur Mer te verlaten en nu in Noordelijke richting met als eerste stop......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie