Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
11 aug 2013 |
Zeilen, Logboek,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 1956 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Besloten anders te besluiten

Via Blankenberge richting Gravelines, richting Lowestoft om te eindigen in Blankenberge.

Besloten anders te besluiten

Als een blok in slaap gevallen. Dat in de nacht de wind aan het aantrekken is, daarvan krijg ik weinig mee. Plan is om vandaag richting Gravelines te varen, een goede 40NM verderop.

Koersen e.d. uitgezet en rond negen uur verlaten we de haven om buiten te constateren dat het niet bezeild is en de hoog aandewindse koers eerder naar Engeland leidt dan naar Gravelines. Met de 20knts wind uit westelijke richting stampt het nogal en is van het afgesproken comfortabele vakantiegevoel weinig te merken. De banken onder de kust t.h.v. Nieuwpoort laten weinig ruimte voor fouten. We kijken elkaar aan, overleggen en besluiten dat dit 'm niet gaat worden. Wat dan wel?

Eerst maar eens overstag. We hebben een bakstag windje, dat is lekker surfen. Doen we Lowestoft? Ondertussen spat het buiswater over de boot heen. Mooi moment om het gesprek aan te over voorbereiding om de plas over te steken; geen brood klaar gemaakt, niet voorbereid op het maken van warm eten en dan duikt de boot een golf in waardoor het buiswater in de kuip stroomt. Dit gaat 'm niet worden voor de komende 85Nm, wetend dat de wind verder zal aantrekken. Dus wenden we de steven richting Blankenberge om daar tegen het middaguur aan de langssteiger aan te leggen. Inmiddels staat er in de beschutting van de haven 27knts. Behoorlijk meer dan voorspeld.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportTe laat(klik voor grote foto)

Comfort seats in de kuip om ons in de zon te nestelen. Voor mij is dit na een half uurtje wel over en begin ik aan monteren van de buiten-marifoon in de kuip. Net als bij de douche is het ook hier puzzelen waar die aansluiting te maken om te voorkomen dat ik (of iemand anders) er op een onbewaakt moment tegenaan loop en de connector afbreek. Als ik een mooi gat heb gemaakt en met veel gepiel de connector op zijn plaats heb gekregen, blijkt dat het rubberen afsluit dopje niet past. De handleiding er maar eens op nageslagen en het plastic plaatje moet toch echt ook gemonteerd worden. Nieuw gat maken, passen en meten om alles op zijn plek te krijgen, maar dan zit het ook. Een tevreden blik volgt er vanuit de comfort seat.

Ondertussen worden we omringd door twee Bavaria's. Half luisterend naar de grootse verhalen van de schippers dat het een heftige toch was vanaf de Roompot naar hier. Waar de mannen nog in zeilkleding en reddingsvest waren gehuld, zaten de respectievelijke dames erbij alsof ze zo van hun Proseccoclub afkwamen, niet een helpende hand bij het afmeren ofzo, maar wel direct de drankjes en hapjes neerzettend. Ook belangrijk... Eenmaal de hapjes en drankjes genuttigd te hebben, vertrokken de mannen naar het café om ruime tijd later ook met een nieuwe voorraad terug te komen. Wij nemen nog een kopje thee om daarna een stuk te gaan wandelen.

Na aan boord gekookt te hebben de route voor morgen erin gezet. We gaan oversteken naar Ramsgate. Voor Petra haar eerste oversteek en voor mij inmiddels de vijfde keer dat ik naar Ramsgate ga. Windverwachting is variabel tussen ZW en NW 3-4 met uitschieters naar 5. We zien het wel en omdat het vakantie is gaan we om 06.00 weg.

Log begin: 210,97 Nm
Log eind: 223,81 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)