Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • apr 22, 2019
  • sep 13, 2012
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Kennismaking met Jersey

Kennismaking met Jersey

 geplaatst
  • aug 14, 2012

Wandeling door St. Helier (Jersey) en op zoek naar iets elektronisch.

Deel op  


Kennismaking met Jersey

Het aardige van weer in een andere tijdzone zijn, is dat mijn telefoon aangeeft dat het een uur later is terwijl het eigenlijk een uur vroeger is. Ik kan me nog even omdraaien.

De drukte in de haven groeit. Als ik mijn hoofd buiten de kajuit steek, zie ik een lege box aan de overkant. Roy, ook wakker, mag meteen aan het nautische werk om daarna de koffie af te maken.

Zodra we aangelegd zijn zitten we bij een kop koffie een tijd te kletsen om daarna richting douche en toilet te lopen. Ik zal de details besparen, maar wat een vieze bende is het daar. Werkelijk niet te geloven hoe mensen een toilet of douche achterlaten. Snel een douche en er dan weer uit. Berichtje naar het havenkantoor sturen.

Entree Maritiem Museum, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Entree Maritiem Museum
(klik voor grote foto)

Na de boot walklaar te hebben gaan we op pad voor een wandeling door St. Helier terwijl de zon aan sterkte wint. De bedoeling was eigenlijk om een bustocht te maken zoals we ook in Guernsey hebben gedaan, maar hier kennen ze alleen georganiseerde bustours, iets dat niet in de lijn der verwachting ligt.

Gezien het feit dat hier geen belasting wordt betaald, had ik bedacht hier op zoek te gaan naar een marifoon. We lopen daarvoor verschillende watersportwinkels af. Degene die op de hoek van de haven zit, is wel heel bijzonder; daar hebben ze overwegend levensmiddelen en in een hoekje weggestopt wat blokken, lijnen etc. Geen elektronica.

Wandelend rond de haven, komen we bij de grootste watersportwinkel (Southpier) in Jersey terecht en die heeft wel geteld een marifoon in het schap staan. De omloopsnelheid is te laag, zegt de verkoper. Een popnageltang van formaat, zo een als ik in Lymington nodig had, is hier wel fors goedkoper. Even over gedacht deze te kopen, maar besloten het niet te doen. Misschien niet verstandig...

Na een klim lopen we bovenlangs weer richting centrum om via de winkelstraten op een terras te ploffen voor een pint en een sandwich. De ober, niet al te vriendelijk, brengt het gevraagde. De pub heeft een prettige ligging aan het plein en besluiten om daar een poosje te blijven en te kijken naar wat er op het plein gebeurt. En als je zo zit, dan gebeurt er veel, wat dan weer leuk is om naar te kijken.

Loop je door de hoofdstraat van St. Helier kom je aan je rechterhand op enig moment een sfeervol aandoende en overdekte markt tegen met allerlei verse groeten en fruit. Heerlijk verse aardbeien gekocht. De verleiding om Jersey-chocolade te kopen heb ik weerstaan. Eigenlijk veel meer trek in drop, maar dat is hier, zoals wij dat in Nederland kennen, niet te vinden.

Aan boord gegeten, nog een poosje kletsen met een glas erbij en dan slapen.


Gerelateerde artikelen

Zeilen met Pasen

Zeilen met Pasen

Een zonnige Pasen voorspeld en de boot is net weer te water gegaan en daarmee een mooi......

Lees verder
De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie