Rustdag in Ramsgate


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • jan 22, 2020
  • okt 31, 2012
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Rustdag in Ramsgate | Ramsgate, Rondje Kanaal

Rustdag in Ramsgate

 geplaatst
  • aug 23, 2011

Ramsgate: grijze dag afgewisseld met regen

Deel op  


Rustdag in Ramsgate

Vroeg wakker, te vroeg. Van uitrusten komt op deze manier erg weinig. Voor vanavond ga ik een andere strategie bedenken. Heb ik nog even de tijd voor. Als ik net aan mijn glaasje jus zit, komt ook Roy de kajuit in en raken we in een intens en intensief gesprek over intermenselijke relaties.

Na de eieren met ham, de spek ligt nl. nog thuis in de koelkast (net als mijn paspoort, dan niet in de koelkast...), gaan we ieder zijns weegs. Ik duik het café in om teksten en foto's op mijn site te zetten, drink een cappuccino, voor Nederlandse begrippen zeker niet verkeerd, verbaas me als ik de eerste Engelsen al aan bier en witte wijn zitten. Het is rond twaalven.

Terug aan boord eerst de navigatielamp voorop maken. De led-lamp blijkt dermate gecorrodeerd, dat er nog maar twee van de 24 led's branden. Gelukkig nog een nieuwe lamp liggen, alleen wel een die voor meer verbruikt. Voor een motorboot niet erg, maar voor een zeilboot niet handig. Niet dat ik veel zeilboot ben op dit moment, maar toch. Een nieuwe ledlamp blijkt hier 17GBP te kosten, fors meer dan ik er oorspronkelijk voor heb betaald. Een idee is wellicht om de led's te sealen zodat er geen vocht op de contacten kan komen. Met dit idee lopen we het stadje in op zoek naar een pub om daar een biertje te doen.

Op de weg er naartoe wil Roy pinnen en ziet een polstas bij de pinautomaat liggen. Resoluut pakt hij deze op en loopt naar de eerste de beste meneer met een pet en uniform. Een parkeerwachter. Die vertelt hem waar het politiebureau is. Hij stelt voor daar naartoe te lopen. Mijn voorstel is om het binnen af te geven. Na het tasje te hebben afgegeven lopen we door en komen bij een pub die tussen huizen ligt met een klein overdekt terras en twee stoelen met tafel er vast tussen. Hier nemen we plaats. Binnen tref ik een typisch oud-Engelse sfeer, mensen die er al honderd jaar komen, oud bruine tafelkleedjes, muziek uit de jaren '60, kortom een echte buurtpub. We nemen elk een biertje, kletsen wat en ik merk dat ik me moe voel. Vandaag maar eens geen alcohol meer.

We lopen terug naar de boot. Ik kleed me om om te gaan hardlopen, een rustig duurloopje van een uur. Dit wordt uiteindelijk bijna 12km door zeer heuvelachtig terrein. Mijn loop gaat richting Margate, het plaatjes dan noordelijk van Ramsgate ligt. Ook een fraai kustplaatsje met karakteristieke huizen. Vandaar via het achterland met een slinger terug naar de haven. Dat is wel het leuke van hardlopen, je kunt redelijk snel de omgeving verkennen.

's Avonds kip Tandoori met meloen na. Blijven toch nog een tijd praten en lig niet voor 23.30u in bed. Lekkere dag geweest.


Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2019

Wat cijfers over 2019

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en fitnessjaar....

Lees verder
Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie