Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 3 min.
  • apr 22, 2019
  • jul 20, 2014
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Uiteenlopende bezoeken

Uiteenlopende bezoeken

 geplaatst
  • jul 19, 2014

Een bezoek aan het ziekenhuis, naast dat aan een museum, dat hadden we deze vakantie nog niet gehad.

Deel op  


Uiteenlopende bezoeken

Mijn oog heeft de afgelopen nacht geen goed gedaan, het is verder gezwollen en van helder zicht is geen sprake. Bij de havenmeester gevraagd waar zich een EHBO bevindt. De jongen gaat voor ons bellen en komt uiteindelijk bij het plaatselijke ziekenhuis uit waar ik terecht kan. Nu nog daar komen. De havenmeester die ik op de had zien rondlopen, dat blijkt de vader te zijn van de jongen die voor mij aan het bellen is geweest. Hij laat weten dat zijn vader ons brengt en ook weer ophaalt. Hier ook wel sprakeloos van.

Aangekomen in het ziekenhuis, waar je verwacht dat er Engels gesproken wordt, moeten we ons met handen en voeten redden. Na het nodige papierwerk kunnen we in de wachtkamer plaatsnemen zonder een idee te hebben hoelang dit gaat duren. Ik merk dat ik mezelf behoorlijk in de weg zit en dat helpt me niet.

Klooster, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Klooster
(klik voor grote foto)

Dezelfde verpleegkundige van de intake komt ons halen en brengt ons naar een behandelkamer. De kamer wekt door alle attributen de indruk vooral op kinderen gericht te zijn gezien het speelgoed en de luiers. Na plaats te hebben genomen op de behandeltafel komt even later een man in een witte jas met de iPhone in zijn hand binnen en stelt zich voor als de dokter. Dit geeft vertrouwen. Het Engels van de man is vergelijkbaar met mijn Frans en als je daar als patiënt zit, dan geeft dat niet echt vertrouwen.

De woorden om te duiden wat er met mij aan de hand is, moeten in de iPhone worden opgezocht. Langzaamaan wordt duidelijk dat het een infectie is, mogelijk a.g.v. een allergische reactie. De vraag op de achterliggende oorzaak, die moet hij schuldig blijven. Mogelijk niet helemaal zeker van zijn zaak gaat hij weg om even later terug te komen met een dokter van enig formaat. Die drukt op mijn oog dat ik ongeveer door de grond ga en constateert inderdaad een ontsteking, m.b.v. dezelfde iPhone.

Distillaat, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Distillaat
(klik voor grote foto)

Nu de medicatie voorschrijven. Het woord antibiotica valt en vervolgens moet ik uitleggen dat ik allergisch ben voor penicilline. Als ik het al niet naar mijn zin heb, dan helpt dit er niet bij. Maar goed, ik krijg een anti-allergiemiddel (waartegen?) en twee soorten oogdruppels voorgeschreven met daarbij de vermelding dat als het morgen niet beter is, ik naar een oogspecialist moet. Deze bevindt zich in Le Havre. Tezamen met nog enkele raadgevingen vertrekken we. De havenmeester is niet meer bereikbaar: siësta. Gelukkig treffen we een Belgische familie, ook komend uit het ziekenhuis omdat de vrouw haar enkel heeft verzwikt tijdens het fietsen, die ons terug willen brengen.

De Fles, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

De Fles
(klik voor grote foto)

Terug bij de apotheek krijgen we uitgelegd wat ik nu uiteindelijk voorgeschreven heb gekregen en hoe ik e.e.a. moet toedienen dan wel toegediend moet krijgen. Om dat laatste inzichtelijk te maken wordt er door de apothekersassistente gebruikgemaakt van levend materiaal, nl. ik mag op de stoel plaatsnemen en zij demonstreert hoe de verschillende druppels moeten worden ingebracht en waarop te letten. Deze hele situatie heeft ook wel iets komisch, maar ook zorgzaams. Met een zakje medicijnen en utleg verlaten we de apotheek en hopen dat het morgen beter is gesteld; heb weinig zin in nog een ziekenhuisbezoek.

Distilleerderij, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Distilleerderij
(klik voor grote foto)

In de nog resterende middag doen we boodschappen en bezoeken het klooster waar de D.O.M. Benedictine wordt gebotteld. Een fraai optrekje in Gotische stijl moet hedendaagse en oude kunstwerken. De monniken maakte en bottelde hier in vroeger dagen deze likeur. Vandaag de dag is hier nog wel het distillatieproces gaande en kan je in het museum een van de drie likeuren proeven. Keuze uit een zoete, droge en sterke variant. Ik kies, niet verrassend, de zoete. Deze is inderdaad zoet en smaakvol.


Gerelateerde artikelen

Zeilen met Pasen

Zeilen met Pasen

Een zonnige Pasen voorspeld en de boot is net weer te water gegaan en daarmee een mooi......

Lees verder
De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie