Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • mei 24, 2019
  • aug 23, 2013
  • Logboek
  •  Gregor
Fraai dorpje

Fraai dorpje

 geplaatst
  • aug 20, 2013

Burnham on Crouch, mooie omgeving aan de rivier en zeker een pittoreske plaats om te wonen (of terug te keren).

Deel op  


Fraai dorpje

Na de avondwandeling toch nieuwsgierig hoe het dorpje er bij daglicht uitziet. Eerst gedoucht, deze zijn hier werkelijk zalig, krachtige straal, kleding die niet meteen drijfnat is, ruim van opzet, alleen daarom al zeer de moeite waard. Vervolgens door een allervriendelijkste havenmeester aan diesel geholpen. 

Oppassen dus..., Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Oppassen dus...
(klik voor grote foto)

In de zon met een kop koffie de nieuw gekochte lijn gesplitst. Een dag met een vakantieritme. Ergens jammer dat het eind deze week eindigt, maar gelukkig mag ik maandag bij mijn nieuwe opdracht starten. Ook wel een zegen in deze tijd.

Getogen in korte broek en t-shirt wandelen we eerst richting de aankoop van onze buurman. Inderdaad een heel schitterend gebouwde boot waar de man zeker een koopje aan heeft; de vorige eigenaar moest wegens artrose zijn boot verkopen en had fors geïnvesteerd in de gebruikte materialen. Aan boord praatten we erover verder. Wat opvallend is, dat ik in deze 27ft boot stahoogte heb en het interieur zo efficiënt is ingericht dat daarmee ook veel bergruimte is gemaakt.

Na dit bezoek wandelen richting boulevard. Als je deze ochtend naar de zon kijkt loopt het zweet al van je af. Alle in de modder vastgezogen woonboten drijven weer, de een ziet er schitterend uit, goed verzorgd, opgeruimd en er liggen ertussen waar de mensen wellicht heel blij mee zijn en een verfkwast geen schade zou aanrichten.

Iets voor het middaguur ploffen we neer op het terras van de Koninklijke watersportvereniging waar een wedstrijd is georganiseerd voor de kleine boten. Met de zon op het terras een eerste pint kletsen we wat en genieten van het uitzicht over de rivier. Langzaamaan komen de eerste dinghy's binnen, mooi te zien hoe makkelijk zij met de toch sterke stroming omgaan. Fraai voorbeeld van "jong geleerd en oud gedaan".

Fraai beeld, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Fraai beeld
(klik voor grote foto)

Op de terugweg boodschappen doen en aan boord constateren dat de kuip in de zon en in de aangetrokken wind ligt. Ik wilde binnen gaan tikken, maar voor het lezen wat minder aangenaam en besluit om de boot te keren. Na het plan te hebben uitgelegd en wat gestoeid te hebben met lijnen ligt een kwartiertje later de boot met de neus in de wind. Dit alles zonder gebruik van de motor.

Het plan voor morgen is om over te steken. De windverwachting voor de komende dagen wisselt en om eerst naar bijv. Harwich te gaan en dan op de motor de hele oversteek te doen, vinden we weinig aantrekkelijk. Hoewel voor vandaag ook weinig wind voorspelt, klopt dat niet met de werkelijkheid. Je moet ergens je plan op baseren.


Gerelateerde artikelen

Geweldige 10mijl van Antwerpen

Weken van trainen worden beloond bij een druiligere 10Mijl van Antwerpen en afgesloten in een......

Lees verder

Zeilend naar de 10 mijl van Antwerpen

Lang weekend zeilen naar Antwerpen om op de Linkerover hard te gaan lopen tijdens de 10 mijl van......

Lees verder

Tussenstop Brouwershaven

Rondje zeilen op een stille Grevelingen met Paasvreugde bij een vallend krukje en een......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie