Blog categories

BACK
28 jul 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor
Nog geen reacties | 2492 keer bekeken. | Leestijd: 3 min.

Nieuwe zeilmaat aan boord

Na het afscheid van Petra richting Dartmouth vertrokken.

Nieuwe zeilmaat aan boord
Centrum ExmouthCentrum Exmouth(klik voor grote foto)

Om 05.30u opgestaan om samen naar de trein te gaan. Allebei met een knoop in onze buik lopen we naar de trein om daar te constateren dat de eerste trein is uitgevallen. Lijkt NL wel. Gelukkig is er iemand die ons vertelt dat er ook een bus gaat en waar vandaan die vertrekt. Nog een paar minuten samen. Het maakt heT afscheid er niet makkelijker op. Als de bus daar is, houden we het dan ook niet droog. Houd de leuke tijd samen voor ogen, zeggen we tegen elkaar. En daar gaat de bus.

River ExRiver Ex(klik voor grote foto)

Terug richting boot een stuk langs de drooggevallen rivier gewandeld. Prachtig gebied en ik vind, naarmate ik westelijker kom, de kust en havenplaatsjes alleen maar mooier worden. Eigenlijk loop ik ook een beetje met mijn ziel onder mijn arm.

Harbour ExmouthHarbour Exmouth(klik voor grote foto)

10:30u CEST we vertrekken richting Dartmouth. Zonnige ochtend met 8-10kn wind. Al motorend het geultje uit richting zee om daarna de zeilen te hijsen. In de verte achter ons hangen donkere wolken. Al een paar dagen wordt gesproken over regen en onweer. Voor de komende dagen wordt een weersverslechtering verwacht.

Monding ExmouthMonding Exmouth(klik voor grote foto)

Rode rotsen trekken zich aan ons voorbij met huizen die naar mijn idee het mooiste uitzicht hebben, vlak aan zee en wat hoger op de heuvel. Door de route die ik heb uitgezet, blijven we wat verder uit de kust waar sommige boten vlak onder de kust westwaarts varen. Het effect van vlak onder de kust zeilen heb ik nog niet mogen ervaren, maar kan me voorstellen dat het door valwinden onrustiger is.

Centrum ExmouthCentrum Exmouth(klik voor grote foto)

Vlak voor de brede ingang naar Dartmouth hebben de donkere wolken zich zover samengepakt dat de wind doorzet naar 24kn. Met veel inspanning rollen we de fok in en kort daarna steken we het eerste rif. Hoe veranderlijk kan het zijn, het merendeel van de 20Nm rustig kunnen zeilen, zelfs de motor even aangehad en nu staan er witte koppen op het water.

Tatcher RockTatcher Rock(klik voor grote foto)

We kruizen naar binnen en genieten van het uitzicht. De River Dart waar Dartmouth aan ligt varen we een eind af tot we ter hoogte van Dittisham zijn. Overal boten aan moorings. Dit is ook een van de drukste rivieren. Veerboten, van klein tot groot, varen af en aan.

Red NeedlesRed Needles(klik voor grote foto)

Als aanlegplaats kiezen we de steiger waar de ferry's overdag aanleggen, maar die 's avonds en 's nachts voor overnachting worden ingezet. Terwijl we nog een biertje zitten tedrinken komt de vrouwelijke havenmeester bij ons zitten voor de havenformaliteiten. Ze begint een heel verhaal over een andere NL-bootdie verderop ligt en contact zoekt/wil met andere NL'ers (...), over de uitspraak van de naam van de boot, over de NL-woorden die ze kent en wat de vertaling is van Engelse woorden etc. Het komt enigszins onprofessioneel over en het hangt bijna tegen flirten aan. Tijd om dit subtiel af te sluiten, let's get back to the procedure's.

Monding DartmouthMonding Dartmouth(klik voor grote foto)

Na het eten lopen we door het dorpje richting de heuvels van de haveningang. Langs de bijzondere bouwstijlen klimmen we de heuvels in tot we een werkelijk fantastisch uitzicht hebben over de woonwijken, ligplaatsen en havenmonding. Onder de indruk van hoe mooi het hier is lopen we in de schemering terug naar de boot.

StoomtreinhStoomtreinh(klik voor grote foto)

Log begin: 787,85 Nm
Log eind: 809,22 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina


Vraag of opmerking?
This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
Ik ben geen robot

Ontvang als eerste nieuwtjes van Uisge Beatha

Volg Uisge Beatha op Facebook

of schrijf je in voor de nieuwsupdate Inschrijven op nieuwsbrief