Boot bezoekje


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • dec 13, 2019
  • nov 25, 2007
  • Logboek
  • Gregor Gregor
Boot bezoekje |

Boot bezoekje

 geplaatst
  • nov 20, 2007

Na de Grevelingen Cup weer even op de boot geweest.

Deel op  


Boot bezoekje

Vandaag met de Optie van Rudy de eerste wedstrijd van de Grevelingen Cup gevaren. Prachtig zeilweer, dan weet ik ook waarom ik dit jaar mijn boot in het water wil laten; want deze dagen is het heerlijk toeven op de Zeeuwse wateren. De windverwachting voor deze dag was variërend van 10 tot 20knts. Met een rustig windje een goede eerste start gemaakt. Gedurende de wedstrijd merkten we dat we nog niet goed op elkaar zijn ingespeeld, taakverdeling loopt soms rommelig, commando's komen niet altijd even eenduidig over, maar wel lekker gezeild. Uiteindelijk zagen we terug bij de finish. Rudy merkte al op dat het, nu hij een nieuwe boot heeft, het daar niet meer aan kan/zal liggen.... Dit was op het 31.7-forum ook al opgemerkt. Een heel bijzonder moment was de bruinvis die een tijdje met de boot heeft meegezwommen. Ik had niet verwacht hem/haar dit jaar nog te zien.

Consequentie van laat finishen is, dat er weinig tijd overblijft om te eten, dus met nog een half broodje in de mond op naar de startlijn. Baan nog niet helemaal ingekleurd, laten ons wegdrukken bij het startschip, nog een keer overstag en uiteindelijk gestart. terugkijkend niet eens een slechte start. Ondertussen trekt de wind aan, loopt de boot op de aan de windse rakken 6+ knts en is het genieten. Ik ben ondertussen blij verrast dat mijn nieuwe Gill handschoenen (van Neopreen) mijn handen warm houden, zo zelfs dat ik zweethanden krijg. Doordat de baan niet helemaal was ingetekend, ook minder efficiënt de rakken gezeild. Het spinakeren kan ook verbeterd worden, want hier hebben we meters verloren. Uiteindelijk niet als laatste gefinisht.

Na afloop doorgereden naar Herkingen. Al enkele weken niet aan boord geweest en dat voelt niet goed, zeker nu het nat en koud wordt.

De haven maakt een verlaten indruk. Enkele verstagingen klapperen tegen de mast, eenden liggen op de steigers en poepen die ook vol. Met hink-stap-sprong kan ik bij mijn boot komen. De luchtontvochtiger had ik wel aangesloten, maar de handleiding niet gelezen waar in staat dat je het overloopbakje wel moet plaatsen en rubber stop op een andere afvoer moet zetten. Dit gedaan en zowaar, het apparaat start. Watertank geleegd en geconstateerd dat de boiler nog aan stond. Winterklusje om een controlelampje te plaatsen zodat ik kan zien dat de boiler op 230v aan staat. Diverse spullen van boord gehaald en op weg naar huis; ben moe en wil me opfrissen.


Gerelateerde artikelen

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder
Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Het rondje zeilen om Engeland, Schotland en Ierland in cijfers en een overzicht van de route met......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie