Watersporten rond Boulogne sur Mer


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • aug 8, 2020
  • jul 23, 2020
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Watersporten rond Boulogne sur Mer | Zomervakantie 2020, Boulogne sur mer, Corona, Suppen,

Watersporten rond Boulogne sur Mer

 geplaatst
  • jul 21, 2020

Liggen een paar dagen in Boulogne sur Mer, zeilen vanaf daar en krijg mijn eerste sup-lessen op zee.

Deel op  


Watersporten rond Boulogne sur Mer

Maandag 20 juli

Vandaag met vrienden een dagje zeilen op het water voor Boulogne sur Mer. Realiseerde me dat we dit eigenlijk zelden tot nooit doen; op vakantie rond het water van de haven gaan zeilen en daar dan vervolgens een paar uur later weer terugkeren. Maar op deze prachtige zonnige dag met een 15knts wind is dat eigenlijk wel een feestje.

Blije man, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Blije man
(klik voor grote foto)

Met het eerste rif gestoken vertrokken richting zee. Witte kopjes op het water en aandewind met 2,5knts stroom mee kruisen we richting Cap Griz Nes. Boot ligt op een oor en gaat moeiteloos naar de 8kn. Theo staat te glunderen terwijl hij aan het roer staat. Deze omstandigheden zijn ook heerlijk varen.

Zeilen

Ter hoogte van Cap Griz Nes is het nog maar 18Nm naar de overkant, verleidelijk en geen tijd, want het volgende maal wacht. De stroom staat nu tegen en op het ruimewindse rak terug varen we redelijk onder de kust terug richting haven. Loet stuurt een stuk en merkt op dat een helmstok toch makkelijker sturen is dan zo'n enorm stuurwiel. Op deze koers is het sowieso ook lastiger sturen. Belangrijker is dat we een leuke tijd met elkaar aan boord hebben en dit sluiten we af met een gepast steigerdrankje.

Dinsdag 21 juli

Het was gisterenavond iets te gezellig en daarmee wat last van aanvangstraagheid. Op de fiets naar de zeilschool in Wimereux is dan ook best een eind. Geeske gaat het hardlopend heen (en terug) doen. Vandaag ga ik van de kinderen op zee sup-les krijgen.

Sup-ervaring, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Sup-ervaring
(klik voor grote foto)

De zee is rustig en ik heb steeds het idee gehad dat ik op zo'n sup-board ga staan en wel weg peddel. Ik kan tenslotte ook op een "bosu ball" staan. Hier blijkt de praktijk weerbarstiger en het is letterlijk heel veel vallen en weer opstaan voordat ik een paar meter staand kan suppen. Liggend en op mijn knieën gaat prima, maar met de instabiliteit van de plank heb ik veel moeite en ook veel plezier. Komt mijn 3mm surfpak ook eindelijk van pas.

Sup

Corona in Frankrijk...

Mondkapjes tegen..., Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Mondkapjes tegen...
(klik voor grote foto)

...het lijkt wel alsof het hier nauwelijks bestaat. De door de regering opgelegde 1 meter afstand wordt niet of nauwelijks gehanteerd, bij restaurants staat een pompje met ontsmettingsvloeistof en het personeels draagt meestal een mondkapje, maar velen zitten verder overvol. Op straat en in openbare ruimtes, waar sinds een paar dagen een mondkapje verplicht is, zie je mensen met een mondkapje lopen en hebben dat wel heel letterlijk genomen. De zogeheten R-waarde ligt thans op 1,2. Voor een meer gedetailleerd overzicht zie: Coronavirus in Frankrijk.

Geeske en ik gaan er wel op uit, maar zijn erg voorzichtig waar wel en waar niet naartoe te gaan. Het douchegebouw van de haven, daar zijn bijv. geen maatregelen getroffen en is voor mij een no-go area. Geeske gaat er soms buiten het spitsuur douchen. Het is wat het is in het nieuwe abnormaal.

Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Zomervakantie/

Gevaren mijlen

Logboek begin230,4 Nm
Logboek eind251 Nm
Afgelegde afstand21 Nm

Gerelateerde artikelen

Prachtige zeildag eindigt in overvol Cadzand

Prachtige zeildag eindigt in overvol Cadzand

De mussen vallen vandaag dood van het dak van de hitte, maar niet op zee! Wat een mooie zeildag......

Lees verder
Gaan we Boulogne sur Mer verlaten?

Gaan we Boulogne sur Mer verlaten?

Nieuwe poging om Boulogne sur Mer te verlaten en nu in Noordelijke richting met als eerste stop......

Lees verder
Retourtje Boulogne sur Mer

Retourtje Boulogne sur Mer

Zeezeikte aan boord van Uisge Beatha als we onderweg zijn naar St. Valery sur Somme....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie