Schatduiken in Oostende


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • aug 12, 2020
  • jul 18, 2020
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Schatduiken in Oostende | Zomervakantie 2020, St. annaland, Oostende, Mondkapje, Westerschelde, Hansweert,

Schatduiken in Oostende

 geplaatst
  • jul 18, 2020

Rustige motortocht naar Oostende met onverwachte havenduik.

Deel op  


Schatduiken in Oostende

Het is een druilerig begin van de dag. De haven wordt langzaamaan wakker. Volgens de havenmeester is het druk, maar kijk ik rond mij heen, dan is het aantal lege boxen niet op een hand te tellen. Dit hebben we hier wel eens anders meegemaakt. Het meisje gaat richting douchegebouw, ik was me aan boord; ben niet zo gerust om mij in deze tijd in vochtige ruimtes te begeven.

Coronabescherming, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Coronabescherming
(klik voor grote foto)

Voor vandaag geen plan hoever we willen komen en gooien om 09.30u los voor een motortocht naar sluis Hansweert. Alle tijd voor koffie met een stroopwafel en het lezen van een boek: Ken Follet, Rebecca, spionagethriller dat zich afspeelt in Egypte ten tijde van WO-II.

Sluiswand Hansweert, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Sluiswand Hansweert
(klik voor grote foto)

Na de sluis slingeren we een beetje over de Westerschelde richting zee. Snijden hier en daar heel berekenend een stukje af, zoiets is hier wel eens misgegaan... en overleggen tot hoever we willen doorgaan. De ebstroom helpt ons de komende uren. Het wordt Oostende. De tijdstippen waarop het LW is, weten nog niet dat wij vakantie hebben. Geeft wel alle tijd om het morgenochtend heel rustig aan te doen. NB. Voor vertrek richting Duinkerken is het advies LW Nieuwpoort -3u en dat is zaterdag 06:50 en 19:20

Aangekomen in zonnig Oostende mogen we achteruit inparkeren en terwijl we ieder aan een kant bezig zijn om de lijnen te beleggen aan de boten van de buren, steekt Geeske haar hand naar me op ten teken dat ze iets is verloren. Ik denk haar polsbrace tot we in de kuip zijn en ze vertelt dat haar ring over boord is gegaan. Tja, wat doe je dan? Een blik op de dieptemeter leert dat er 2,7mtr water staat. Een duikuitrusting is snel gepakt en ik plons het toch frisse water in. Op aanwijzen waar het ongeveer is gebeurd daal ik af en begin over de zanderige bodem te zoeken. Het zicht is een centimeter of 20. Nu maar hopen (...) dat niemand het onderwatertoilet gebruikt.

Vlakke zee, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Vlakke zee
(klik voor grote foto)

Na een paar minuten over de bodem te hebben gescharreld, zie ik iets glinsteren: haar ring. Vol trots zwem ik naar boven en zie dan een heel blij iemand staan.

Tijd voor soep om warm te worden, borrelhapjes en bijpassend drankje.

Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Zomervakantie/

Gevaren mijlen

Logboek begin113 Nm
Logboek eind168 Nm
Afgelegde afstand55 Nm

Gerelateerde artikelen

Prachtige zeildag eindigt in overvol Cadzand

Prachtige zeildag eindigt in overvol Cadzand

De mussen vallen vandaag dood van het dak van de hitte, maar niet op zee! Wat een mooie zeildag......

Lees verder
Gaan we Boulogne sur Mer verlaten?

Gaan we Boulogne sur Mer verlaten?

Nieuwe poging om Boulogne sur Mer te verlaten en nu in Noordelijke richting met als eerste stop......

Lees verder
Retourtje Boulogne sur Mer

Retourtje Boulogne sur Mer

Zeezeikte aan boord van Uisge Beatha als we onderweg zijn naar St. Valery sur Somme....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie