AIShell iPad case aanpassen met anti glare


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • aug 8, 2020
  • jul 1, 2020
  • General
  • Zeilen
  • Gregor Gregor
AIShell iPad case aanpassen met anti glare |

AIShell iPad case aanpassen met anti glare

 geplaatst
  • jul 1, 2020

Navigatie iPad-case AIShell aanpassen naar anti glare scherm voor minder spiegeling en beter zicht.

Deel op  


AIShell iPad case aanpassen met anti glare

Al jaren gebruik ik de iPad met iNavx en een Navionics kaart voor navigatie aan boord. Aanvankelijk zat de iPad ter bescherming in een soort flexibele kunststof hoes, maar daarin kon de iPad niet worden opgeladen. Later overgestapt op de AIShell, een harde behuizing met een plastic folie en een laadmogelijkheid. Dit geheel is stootvast en waterdicht. Hoewel ik dit laatste nooit heb getest, anders dan dat er wel een een bak water overkomt en via de buiskap op het schuifdak naar de kajuit komt. Hier staat ook de iPad met een houder op 'geplakt' met zuignappen.

Schittering iPad, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Schittering iPad
(klik voor grote foto)

Een nadeel van deze Aishell behuizing is dat het plastic folie, waarachter de kaart zichtbaar is, met een polarized zonnebril niet is af te lezen noch is de kaart leesbaar als er de zon op schittert. De oplossing is een zogeheten 'anti glare' scherm op het scherm van de iPad plaatsen. Deze folies voor soms woekerprijzen verkocht. Echter, het probleem wordt in dit geval veroorzaakt door het folie van de AIShell.

Het folie zit in de AIShell behuizing geplakt met dubbelzijdig tape en dat zit vervolgens op een schuimrubber rand. Anti glare folie is op veel plaatsen te koop en als je niet de dure folie van Apple wilt gebruiken, dan is een vierkante meter de voordeligste afname. Het folie is 0,2mm dik en wordt o.a. door de Kunststofshop verkocht.

Chirurgische precisie, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Chirurgische precisie
(klik voor grote foto)

Met een scalpel het bestaande folie eruit gesneden en dubbelzijdig tape op de achtergebleven rand geplakt. Vervolgens een stukje anti glare folie van de veel te grote rol gesneden, de benodigde uitsparingen eruit gesneden en erin geplakt.

Anti glare folie AIShell, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Anti glare folie AIShell
(klik voor grote foto)

Inmiddels een paar keer deze nieuwe configuratie aan boord gebruikt. De schittering is weg, zonder polarized zonnebril is de kaart ook heel goed zichtbaar. Met zonnebril neemt het zicht iets af. Een kleine proef met de Raymarine plotter leerde dat daar hetzelfde effect optreedt, dus ook daar is het met zonnebril iets lastiger te zien. Al mat al: dit had ik veel eerder moeten doen.

Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, iPad case AIShell


Gerelateerde artikelen

Prachtige zeildag eindigt in overvol Cadzand

Prachtige zeildag eindigt in overvol Cadzand

De mussen vallen vandaag dood van het dak van de hitte, maar niet op zee! Wat een mooie zeildag......

Lees verder
Gaan we Boulogne sur Mer verlaten?

Gaan we Boulogne sur Mer verlaten?

Nieuwe poging om Boulogne sur Mer te verlaten en nu in Noordelijke richting met als eerste stop......

Lees verder
Retourtje Boulogne sur Mer

Retourtje Boulogne sur Mer

Zeezeikte aan boord van Uisge Beatha als we onderweg zijn naar St. Valery sur Somme....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie