Verlaten het Crinan Canal en vertrekken richting Tarbert | Rondje Engeland-Schotland-Ierland


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • okt 22, 2019
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Verlaten het Crinan Canal en vertrekken richting Tarbert

Verlaten het Crinan Canal en vertrekken richting Tarbert | Rondje Engeland-Schotland-Ierland

 geplaatst
  • aug 1, 2019

De wonderschone natuur van het Crinan Canal laten we in het rondje Engeland achter ons en zetten koers  in zuidelijke richting naar Tarbert.

Deel op  


Verlaten het Crinan Canal en vertrekken richting Tarbert | Rondje Engeland-Schotland-Ierland

Laatste sluis Crinan Canal, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Laatste sluis Crinan Canal
(klik voor grote foto)

Inmiddels twee maanden weg. Het lijkt nog maar een week geleden dat ik mijn spullen inpakte en we afscheid namen op de steiger in Bruinisse voor mijn rondje Engeland. Ondertussen als zoveel gezien en zoveel indrukken opgedaan. Lees reacties op mijn logboekartikelen dat mensen Schotland nu zeker op hun bucket list zetten of nu concreet plannen gaan maken. Mooi om te lezen.

lower Loch Fyne, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
lower Loch Fyne
(klik voor grote foto)

Vandaag gaan we de 'barre' overtocht maken van Adrishaig naar Tarbert, een tocht van 9Nm in windstil weer, maar met zon. Door de vele regen van de afgelopen weken lijkt zon belangrijker te worden dan wind...

Tarbert als plaatsje is lief, mooie kronkeling naar binnen tot je aan SB een ruime haven vindt. Het havenkantoor en de facilitaire ruimte lijken tamelijk nieuw en qua douches zijn dit wel de meest luxueuze die we tot nu toe hebben gezien, want niet alleen ruim opgezet zodat je spullen ook droog blijven tijdens het douchen, maar ook de bijna design-afwerking van de ruimte is bijzonder waarbij het facilitaire belang, nl. dat het ook schoon moet kunnen worden gemaakt, op fraaie wijze is geïntegreerd.

Haven Tarbert, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Haven Tarbert
(klik voor grote foto)

Sinds een paar weken loopt de Jabsco toilet aan boord vol met buitenwater als de kranen niet dichtstaan, hetgeen op het binnenwater meestal het geval is. Om dit op te lossen moet het pompmechanisme uit elkaar en als ik iets vies vind, dan is het wel het uit elkaar halen van dit buitenwatertoilet. But, somebody has to do it, and I think my name is 'Somebody' today.

Jabsco toilet Joker Valve, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Jabsco toilet Joker Valve
(klik voor grote foto)

In de afvoerleiding zit een rubberen klep. In het Engels heet dit een joker valve. Grappig is het verre van. Deze is lek en er is er bij de lokale watersportjuwelier geen te krijgen. Gelukkig let er iemand op als dingen worden opgeruimd en merkt op dat er wellicht nog een 'joker valve' in het kastje ligt. En zo waar, keurig in een zakje met talkpoeder ligt er een. De rest van de onderdelen ontkalken en snel weer in elkaar zetten en proberen. Het water blijft weer buiten.

 Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Rondje Engeland/034-Crinan Canal-Tarbert

Gevaren mijlen

Logboek begin1959 Nm
Logboek eind1968 Nm
Afgelegde afstand9 Nm

Gerelateerde artikelen

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder
Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Het rondje zeilen om Engeland, Schotland en Ierland in cijfers en een overzicht van de route met......

Lees verder
Veiligheidsmaatregelen bij zeilen rond Engeland

Veiligheidsmaatregelen bij zeilen rond Engeland

In de aanloop naar mijn rondje Engeland, eigenlijk rond Groot Britannië en Ierland, heb ik......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

Visual Captcha