Tijdelijk afscheid | Rondje Engeland-Schotland-Ierland


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 3 min.
  • nov 18, 2019
  • jun 26, 2019
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Hardlopen
Tijdelijk afscheid

Tijdelijk afscheid | Rondje Engeland-Schotland-Ierland

 geplaatst
  • jun 25, 2019

Na een fijne week samen vertrekt het meisje terug naar NL en ga ik voor een paar weken solo verder Schotland in.

Deel op  


Tijdelijk afscheid | Rondje Engeland-Schotland-Ierland

Maandag 24 juni 2019

Welkom in Schotland, laaghangende bewolking, koud en het water valt met bakken uit de hemel. Het idee om samen de laatste dag dat Geeske aan boord is met sightseeing in Edinburgh door te brengen, wordt niet met veel enthousiasme uitgedragen.

Scotts Restaurant, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Scotts Restaurant
(klik voor grote foto)

Eenmaal alles gepakt een bijna droog afgewacht om naar restaurant 'Scotts' op de haven te gaan voor lunch. Dit is wel 'the place to be'; alle dagen zo goed als volgeboekt en niet met mensen van de haven getuige de volle parkeerplaats. Als de rest van de haven er net zo zou uitzien en aan doen als dit restaurant, dan is het een prima haven voor een aantal overnachtingen. Bij de lunch een aantal leuke plannen ook met elkaar gemaakt....

Scotts Restaurant, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Scotts Restaurant
(klik voor grote foto)

Het treinstation bevindt zich op een kwartiertje lopen (taxi 5" en kost GBP5) en daarna brengt een mooi gestoffeerde trein ons naar Edinburgh. Dat veel gebouwen een zwarte aanslag hebben is niet zo vreemd als we alleen al zien hoeveel roet een trein uitstoot.

Scott Monument, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Scott Monument
(klik voor grote foto)

The Scott Monument is a Victorian Gothic monument to Scottish author Sir Walter Scott. It is the second largest monument to a writer in the world after the José Martí monument in Havana.[1] It stands in Princes Street Gardens in Edinburgh, opposite the Jenners department store on Princes Street and near to Edinburgh Waverley Railway Station, which is named after Scott's Waverley novels.

Op de droge momenten wandelen we door de straatjes van Edinburgh en op de natte momenten drinken we cappuccino en ter afsluiting in een art-deco café nog een witte wijn en een pint, vlakbij waar ook de tram komt die het meisje naar het vliegveld brengt. Ben niet zo goed in afscheid nemen. We zwaaien. Tot over drie weken.

Daar gaat ze, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Daar gaat ze
(klik voor grote foto)

Dinsdag 25 juni 2019

De dag begonnen met hardlopen, stukje heuveltraining en tegen de tijd dat de lucht is open getrokken op de rode vouwfiets richting Cramond gefiets. De fietsroute nr. 76 voert me langs mooie vergezichten en over onverharde paden. Best hard werken om heuvel en heuvel af te gaan met die kleine bandjes. Eenmaal aangekomen in Cramond, wat aandoet als een postzegeldorpje, ga ik op zoek naar een plek voor een kop koffie. Uiteindelijk dit aan een van locals gevraagd en zij zegt: "you have to go down the hill to Queensferry". Ehhh ja, dank je wel, denk ik, maar daar kom ik net vandaan. Hoe kan je leven in een dorp zonder café, vraag ik me af.

Clubhuis golfclub, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Clubhuis golfclub
(klik voor grote foto)

Een stuk van dezelfde weg terugfietsen richting Edinburgh om daar nog een beetje rond te kijken en te zien dat ik toch iets van vocht tot me kan gaan nemen. Theetijd is inmiddels wel geweest. Heb nu wel iets meer zicht op de indrukwekkende gebouwen, soms kastelen, die in het stadscentrum staan, waar het overigens een drukte van belang is met een schare aan toeristen.

Doedelzakspeler, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Doedelzakspeler
(klik voor grote foto)

Waar in NL de straatmuzikanten op gitaar, viool of orgel spelen, zie je hier, zoals verwacht, de doedelzakspeler. Ik ben niet zo van het geluid dat hieruit voortkomt, te scherp. Dit wordt er niet beter op als op 50mtr van elkaar er twee verschillende stukken staan te spelen. Het lijkt me dat het volume van deze doedelzakken zo vlak bij je oor ook iets met je gehoor doet. Het is wel een mooi gezicht om deze mannen in traditionele kleding te zien spelen.

 Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Rondje Engeland/011-Edinburgh


Gerelateerde artikelen

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder
Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Het rondje zeilen om Engeland, Schotland en Ierland in cijfers en een overzicht van de route met......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie