Solovlag uit de achterstag | Rondje Engeland-Schotland-Ierland


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • okt 22, 2019
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Solovlag uit de achterstag

Solovlag uit de achterstag | Rondje Engeland-Schotland-Ierland

 geplaatst
  • jun 16, 2019

Voor een week gaat de solovlag uit de achterstag; meisje komt vandaag aan boord.

Deel op  


Solovlag uit de achterstag | Rondje Engeland-Schotland-Ierland

There she is, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
There she is
(klik voor grote foto)

Leef ondertussen twee weken alleen aan boord van Uisge Beatha en zijn momenten dat ik me alleen voelde en momenten dat ik het naar mijn zin had. Sommigen zijn op de hoogte waarom ik alleen ben gaan zeilen en weten dat Rond Engeland zeilen niet het eerste doel was. Vandaag komt het meisje voor een week aan boord en merk dat ik daar ook erg naar heb uitgekeken. De praktische kant is, dat ik de boot nog wel even aan kant moet trekken (...)

Vouwfiets, vrijheid, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Vouwfiets, vrijheid
(klik voor grote foto)

Een van de 'gemakken', zo je wilt, van het afschaffen van de roamingkosten voor data- (!) en telefoongebruik in het buitenland, is dat niet meer op ongezette tijden of naar een open wifipunt hoeft te zoeken of strak in de gaten moet houden hoeveel data er inmiddels aan van alles en nog wat is opgegaan. Zeker met de huidige generatie smartphones loopt er ongemerkt en op de achtergrond veel data weg. Ook bij mij staat die smartphone veel aan en ben daarom al sinds vanochtend vroeg op de hoogte van de reisvoortgang van Geeske. Ze vliegt op Edinburgh en dan met de trein naar Newcastle.

Solovlag eruit, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Solovlag eruit
(klik voor grote foto)

Rond 10.45 ontvouw ik mijn fietsje om het centraal station van Newcastle op te zoeken. Met Google Maps wil ik de weg nog weleens kwijt raken en ben meer van het vragen aan willekeurige voorbijgangers.

Met enige omzwervingen ben ik op en tijd en zowaar, de trein ook. Uit welke deur gaat ze komen? Ineens zie ik een blond koppie, gauw paar foto's op afstand en dan knuffelen. Blij dat ze er is en om elkaar te zien. Tijd voor een cappuccino en dan met de taxi naar St Peters Basin. Taxichauffeurs moeten hartelijk lachen als ik mijn fiets aan het opvouwen ben.

Solovlag eruit, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Solovlag eruit
(klik voor grote foto)

Hoewel het vast op de wereld wel ergens borreltijd is, wachten we met optrekken van de champagne tot later in de middag als ook de solovlag eigenhandig uit de achterstag wordt gehaald.

 Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Rondje Engeland/007-Newcastle


Gerelateerde artikelen

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder
Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Het rondje zeilen om Engeland, Schotland en Ierland in cijfers en een overzicht van de route met......

Lees verder
Veiligheidsmaatregelen bij zeilen rond Engeland

Veiligheidsmaatregelen bij zeilen rond Engeland

In de aanloop naar mijn rondje Engeland, eigenlijk rond Groot Britannië en Ierland, heb ik......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

Visual Captcha