Motorend naar St Peters Basin in Newcastle | Rondje Engeland-Schotland-Ierland


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • nov 19, 2019
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Motorend naar St Peters Basin in Newcastle

Motorend naar St Peters Basin in Newcastle | Rondje Engeland-Schotland-Ierland

 geplaatst
  • jun 15, 2019

Over de river Tyne van Royal Quays Marina naar St. Peters Basin, gelegen tegen het centrum van Newcastle.

Deel op  


Motorend naar St Peters Basin in Newcastle | Rondje Engeland-Schotland-Ierland

De tocht van de Royal Quays Marina naar St. Peters Basin is een goed uur varen. De tocht leidt aanvankelijk langs verschillende vormen van industrie en maakt veelal een vervallen indruk op me. Wat ik wel indrukwekkend vond waren de enorme aantallen immens grote haspels die er lagen. Allemaal kabels om die windmolenparken aan te sluiten. Het wordt druk en wellicht vol op de bodem van de zee.

Haveningang St. Peters Basin, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Haveningang St. Peters Basin
(klik voor grote foto)

St Peters Basin is een oud en ik denk vooral lokaal haventje. De website van St. Peters Marina doet anders vermoeden. De ontvangst is wel hartelijk: een havenmeester die je een hand geeft en zichzelf voorstelt, waar maak je dat nog mee? Aan de waterkant is een klein terras waar een alleraardigst meisje verschillende soorten koffie's aan het maken is. Ik bestel een cappuccino en geniet van het uitzicht over de rivier waar net een kudde boten komt aanvaren richting centrum van Newcastle. Daar is nl. ook nog een haven die pal in het centrum ligt. Mij te druk.

Mooie combinatie, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Mooie combinatie
(klik voor grote foto)

Vanaf de haven is het een half uur lopen naar het centrum van Newcastle. De route die Google Maps aangeeft, leid je niet door de fraaiste wijken. Ik mocht getuige zijn van een vrouw die luid scheldend probeerde de deur van een huis, haar huis?, in te trappen. Niet fijn. Ik was onderweg naar de supermarkt Morrissons.

Op de weg terug in de pub aan de haven wat gedronken en gegeten. Bijna als natuurlijk staat de tv aan. Er was een cricketwedstrijd gaande. Dit is volgens mij een mooi onderdeel van een immigratie-examen, nl. "Leg cricket en de regels ervan, uit". Ik denk dat het invloed heeft op het aantal immigranten dat wordt toegelaten.

Gevaren mijlen

Logboek begin1452 Nm
Logboek eind1458 Nm
Afgelegde afstand6 Nm

Gerelateerde artikelen

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder
Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Het rondje zeilen om Engeland, Schotland en Ierland in cijfers en een overzicht van de route met......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie