Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • apr 19, 2019
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Motorend van Gosport naar Cowes

Motorend van Gosport naar Cowes

 geplaatst
  • jul 20, 2018

In alle vroegte vertrekken we met de stroom mee van Gosport naar Cowes. Een nieuwe ligplaats zoeken blijkt iets lastiger dan bedacht, en dat zat er ook aan te komen.

Deel op  


Motorend van Gosport naar Cowes

Afgaand tij, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Afgaand tij
(klik voor grote foto)

Half zes op om met de stroom mee naar Cowes te gaan. Nauwelijks wind. Opkomende zon. Het is al druk op het water, voornamelijk met vrachtverkeer. Een enkele zeilboot die onderweg is. Of gaat.

Daags voor vertrek had ik zo'n voorgevoel dat het ik moet bellen voor een plaats in een van de havens aan de westzijde. Dit voorgevoel genegeerd en in geen van beide havens plaats. Aan de oostzijde is East Cowes Marina gelegen waar nog wel plek was. Zag ons al terug varen.

Ochtendgloren, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Ochtendgloren
(klik voor grote foto)

Eenmaal op de Ilse of White begonnen met het voorbereiden van een call met mijn (onze) huidige opdrachtgever. Hoort er als zelfstandige ook bij. Dit eenmaal afgerond was het tijd om richting de overkant te gaan en het stadje Cowes te verkennen. Hoef gelukkig deze keer niet opzoek naar een tandarts....

East Cowes ligt aan de overkant van het hart kloppend hart van Cowes. Een wandeling van een kwartiertje brengt je naar de kettingveerpont. Blijft bijzonder te zien dat er diepstekende jachten dan nog steeds het een goed idee vinden om door te varen als het veer zijn knipperlicht heeft aangezet om te gaan oversteken. De ketting komt strakker te staan omdat het veer zich als het ware naar de overkant trekt, maar daarmee komt ook de kabel omhoog. En deze zie je niet. De kapitein laat dan ook duidelijk van zich horen dit niet oké te vinden.

Fijne espressobar, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Fijne espressobar
(klik voor grote foto)

In het centrum hebben we twee missies, nl. een is fietsen huren en twee een waterslang. Om met deze laatste te beginnen, Geeske is verantwoordelijk voor het diesel- en watermanagement. Allen het materiaal dat zij voor het watermanagement -lees bijhouden waterniveau en zo nodig vullen- is van matige kwaliteit. De slang knikt aan alle kanten, zelf als je deze telkenmale netjes oprolt. Het "gesprek" heden ochtend verraadde al dat de laatste uren van deze slang in aantocht waren.

De watersportjuwelier had een oprolbare slang op voorraad, maar die werd te groot bevonden. Meer succes hadden we bij de lokale variant van de Blokker. In het dorp waar ik ben opgegroeid, Nieuwkoop, hadden we ook zo'n winkel, gerund door de fam. Bolmeijer. Je kon het zo gek niet bedenken of zij hadden het. Dat geldt ook voor de winkel waar we nu zijn beland. De gevonden opkrulbare slang die gevuld een lengte van 22mtr heeft, voldoet en wordt in bewaring achtergelaten.

Coastal path, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Coastal path
(klik voor grote foto)

De andere missie verloopt minder succesvol. De schoolvakanties zijn aanstaande en alle fietsen zijn gereserveerd dan wel verhuurd. Zelfs als we de wens voor hybride fietsen bijstellen, krijgen we nul op rekest. Het alternatief, wandelen, wordt in stelling gebracht en vervolgen onze weg langs het coastal path in oostelijke richting. Op het water is een classical yacht race gaande. Wat een prachtige schepen varen er, lange lijnen die door het water snijden. Op de kant staan kleine kanonnen waarvan er een wordt gebruikt voor het startsignaal. Hoe klassiek. Alleen jammer van de draadjes aan de elektronische ontstekers.

Na afloop belanden we in een pub waar gezelschap zit dat al een aardige slok op lijkt te hebben, ze hebben het reuze gezellig met elkaar en als wij eenmaal aan een drankje zitten met een plank vol lekkers, besluit een van heb dat hij moet gaan zingen voor de serveerster. Hilarisch.

Gevaren mijlen

Logboek begin623,7 Nm
Logboek eind632,4 Nm
Afgelegde afstand9 Nm

Gerelateerde artikelen

De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder
Eerste sup-ervaring

Eerste sup-ervaring

Heerlijke warme zeildag en vandaag voor het eerst op een sup gestaan en gepeddeld....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie