Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • mrt 18, 2019
  • dec 5, 2018
  • Onderhoud
  •  Gregor
Gecorrodeerde zekeringhouder

Gecorrodeerde zekeringhouder

 geplaatst
  • jun 28, 2018

Zekeringhouder van Paneel 328 op een onmogelijke plaats en dan ook nog gecorrodeerd.

Deel op  


Gecorrodeerde zekeringhouder

Na de winterseizoen viel de helft van het instrumentenpaneel Panel 328 uit. Niet direct, maar na een poosje varen. Op zich niet heel erg, behalve dat niet meer kon worden afgelezen hoeveel diesel er in de tank zit en wat het niveau in de watertank is.

Achter het instrumentenpaneel zit een een bedradingspaneel (aansluitingen van stekker XS1 zijn N, S1 en S2) waar vandaan het instrumentenpaneel zijn spanning vandaan haalt. Hier hoort de accuspanning op te staan. Meting leerde dat in geval van uitval rond de 5volt op stond. Waar is dat bedradingsschema als je het nodig hebt? In ieder geval niet aan boord en ook niet bij Dehler noch bij de nieuwe leverancier Hanse. De leverancier van Panel 328 kon het wel repareren. Dit voor slechts €168,- ex. btw en verzendkosten. Maar hoe kan je dat aanbieden als je niet weet wat er aan de hand is? Kreeg wel het aansluitschema van het paneel.

Zekeringhouder

Na enig prutsen de draden kunnen herleiden tot achter de hoofdschakelaars. Niet dat je het paneel dan makkelijk kunt losmaken, maar toch. Het blijkt dat er achter het paneel twee zekeringen zitten, een voor elke hoofdschakelaar, t.w. een voor de startaccu en voor de boordnetaccu's. Zo'n fijne plaats.... Conclusie na enig meten was dat de contacten in de zekerhouder gecorrodeerd waren. Na dit te hebben opgelost werkte alles weer naar behoren.


Gerelateerde artikelen

Toiletwaterlozing aangepakt

Toiletwaterlozing aangepakt

Artikel uit de Toerzeilen (feb. '19) over de stand van zaken rondom het lozen van toiletwater op......

Lees verder
Klapschroef schoonmaken

Klapschroef schoonmaken

Het blinkend schoonmaken van de Featherstream 3-blads klapschroef en op maat maken van een......

Lees verder
Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie