Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
28 jun 2018 |
Onderhoud,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 67 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Gecorrodeerde zekeringhouder

Zekeringhouder van Paneel 328 op een onmogelijke plaats en dan ook nog gecorrodeerd.

Gecorrodeerde zekeringhouder

Na de winterseizoen viel de helft van het instrumentenpaneel Panel 328 uit. Niet direct, maar na een poosje varen. Op zich niet heel erg, behalve dat niet meer kon worden afgelezen hoeveel diesel er in de tank zit en wat het niveau in de watertank is.

Achter het instrumentenpaneel zit een een bedradingspaneel (aansluitingen van stekker XS1 zijn N, S1 en S2) waar vandaan het instrumentenpaneel zijn spanning vandaan haalt. Hier hoort de accuspanning op te staan. Meting leerde dat in geval van uitval rond de 5volt op stond. Waar is dat bedradingsschema als je het nodig hebt? In ieder geval niet aan boord en ook niet bij Dehler noch bij de nieuwe leverancier Hanse. De leverancier van Panel 328 kon het wel repareren. Dit voor slechts €168,- ex. btw en verzendkosten. Maar hoe kan je dat aanbieden als je niet weet wat er aan de hand is? Kreeg wel het aansluitschema van het paneel.

ZekeringhouderZekeringhouder, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Na enig prutsen de draden kunnen herleiden tot achter de hoofdschakelaars. Niet dat je het paneel dan makkelijk kunt losmaken, maar toch. Het blijkt dat er achter het paneel twee zekeringen zitten, een voor elke hoofdschakelaar, t.w. een voor de startaccu en voor de boordnetaccu's. Zo'n fijne plaats.... Conclusie na enig meten was dat de contacten in de zekerhouder gecorrodeerd waren. Na dit te hebben opgelost werkte alles weer naar behoren.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)