Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
27 aug 2017 |
Zeilen, Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 108 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Zonnebadende zeehonden

Via een defecte sluis langs de Vondelingeplaat met badende zeehonden naar Wemeldinge.

Zonnebadende zeehonden

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBlij meisje(klik voor grote foto)

Na een geslaagd verrassingsfeest doorgereden naar de boot voor een weekje zeilen. Inpakken, o-ringen om het log terug plaatsen, 2 liter water naar buiten gehoosd en daarna met een fles wijn in het clubhuis de EK hockeyfinale dames gekeken. Heel chauvinistisch, wij hebben gewonnen en wel met 3-0.

Zondagochtend veel te vroeg wakker om over het slapen maar niet te praten. Wel mooi op tijd met de dauw op de boot deze van alle vogelpoep en spinnen te ontdoen. Het lijkt wel alsof de spinnen aan het migreren zijn van zoet naar zout. Ontbijten en vervolgens richting sluis om met gunstig getij de Oosterschelde af te stromen. Dit plan gaat niet helemaal op omdat de deuren van de Grevelingensluis weer eens defect zijn. Op de marifoon al een wat hulpeloze sluiswachter die het ook niet meer weet. Het ligt aan beide kanten vol en de deuren gaan sinds vanochtend vroeg niet meer open. Het is inmiddels half 11 en hij heeft geen idee hoelang het nog duurt. Hoog tijd voor een tweede ontsluiting van de Grevelingen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportZeehonden(klik voor grote foto)

Tegen 12'n mocht de meute in beweging komen. Een vermakelijk proces met de sluiscoaches die het geheel in het gareel houden. Doet een beetje denken aan de duwers in de Japanse treinen. Gelukkig kunnen we mee. Daarna zeilen hijsen en ons door de stroom laten meevoeren. Er staat nauwelijks wind. Geeft ook de gelegenheid om het vooral rustig aan te blijven doen. Het lijf is nog steeds weerbarstig ook al kan al wel steeds meer. Gelukkig hoef ik nu niet aan lijnen te trekken... Volgens de beamanning is er een lijnenslaafje aan boord, tot tevredenheid van de schipper.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBlij meisje(klik voor grote foto)

Tegen de tijd dat we het Brabants Vaarwater passeren is het gedaan met de wind en gaan we op de motor verder langs de Vondelingenplaat. Het stralende weer heeft de zeehonden blijkbaar doen besluiten om het ervan te nemen, een hele kolonie heeft zich op de rand genesteld. We verlaten de geul en kruipen zo dicht als mogelijk naar de Vondelingenplaat. Het is opkomend water, voor het geval het misgaat. Schitterend gezicht al die snoetjes die wat slaperig ons aankijken. Af en toe een zwaaiende poot. Dit trekt de aandacht van meer boten en we zien de zeehonden steeds schuwer gaan kijken. Tijd om door te varen naar Wemeldinge waar we voor het eerst in de binnenhaven mogen afmeren. Mooi op tijd om aan boord de EK-hockeyfinale mannen te kijken. Geen van de naastgelegen uitbaters heeft een tv neergezet. Gelukkig is er de iPad met streaming media. Ook hier winnen wij, met 4-2. De heren hadden het nogal spannend gemaakt door aanvankelijk met 0-2 achter te staan.


 Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Week aug17