Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
28 aug 2017 |
Zeilen, Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 101 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Motortochtje naar Veere

Via een stille Oosterschelde over het drukke Veersemeer naar een rustige WV De Arne.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportPrik(klik voor grote foto)

Het is windstil en in de vroege ochtend al warm, zweet zo'n beetje mijn kooi uit. Ontbijten, douchen in de luxe douchecabines en klaarmaken voor een motortochtje naar het Veersemeer. Op de Oosterschelde is naast een enkel visserschip weinig activiteit te bekennen. De zeilboot die al zeilend vooruit probeert te komen, moet het meer van de stroom dan van de wind hebben. een aardige sluiswachter die de brug van de Zandkreeksluis nog even openhoudt zodat we vlotjes richting het Veersemeer kunnen.

We banen ons een weg door de drukte van het Veersemeer, vooral daar waar de caravans staan is het een drukte vanjewelste met allerlei snel varend verkeer. De boodschappensteiger bij Veere is ook druk, daarom meteen door naar WV De Arne voor een ligplaats. De toegewezen box lijkt niet meer ruimte dan een vuist te hebben en we worden verplaatst naar de kopsteiger.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportPlein Veere(klik voor grote foto)

Als ik in Veere ben, dan wil ik bij het Oud-Hollandse dropwinkeltje ook een zakje drop halen. Dit gaat puur nog om het idee, de drop die er wordt verkocht, daarvan is het merendeel ook bij de supermarkt te krijgen. Deze ontbreekt er overigens. Geeske organiseert bij de havenmeester twee fietsen. De vorige keer kreeg ik gratis een havenfiets mee. Eenmaal onderweg hoorde ik wat er voor was betaald aan huur. Het wordt een duur zakje drop. Ter compensatie bier en bitterballen op het plein voor de watersportvereniging.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportAvondrood(klik voor grote foto)

Terug op het haventerrein komt een man ons tegemoet lopen die vertelt dat hij onze boot heeft verplaatst omdat de havenmeester steeds zou vergeten dat hij een plek op de kopsteiger heeft. Je kunt veel over havenmeesters zeggen, maar dit vergeten klinkt ongeloofwaardig. Voorts liet hij weten dat het verplaatsen niet zo erg was omdat de romp toch vaal was. We begrijpen niet zo goed wat het een met de ander te maken heeft en lopen door. Bij de boot aangekomen zien we dat de boot ook maar half is vastgelegd. De man is niet meer aan boord...

Een gezellige avond in de kuip terwijl LdP en zijn vrouw op bezoek zijn.

Log begin: 79,5 Nm
Log eind: 96,02 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)