Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • jun 18, 2019
  • aug 30, 2017
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Motortochtje naar Veere

Motortochtje naar Veere

 geplaatst
  • aug 28, 2017

Via een stille Oosterschelde over het drukke Veersemeer naar een rustige WV De Arne.

Deel op  


Motortochtje naar Veere

Prik, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Prik
(klik voor grote foto)

Het is windstil en in de vroege ochtend al warm, zweet zo'n beetje mijn kooi uit. Ontbijten, douchen in de luxe douchecabines en klaarmaken voor een motortochtje naar het Veersemeer. Op de Oosterschelde is naast een enkel visserschip weinig activiteit te bekennen. De zeilboot die al zeilend vooruit probeert te komen, moet het meer van de stroom dan van de wind hebben. een aardige sluiswachter die de brug van de Zandkreeksluis nog even openhoudt zodat we vlotjes richting het Veersemeer kunnen.

We banen ons een weg door de drukte van het Veersemeer, vooral daar waar de caravans staan is het een drukte vanjewelste met allerlei snel varend verkeer. De boodschappensteiger bij Veere is ook druk, daarom meteen door naar WV De Arne voor een ligplaats. De toegewezen box lijkt niet meer ruimte dan een vuist te hebben en we worden verplaatst naar de kopsteiger.

Plein Veere, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Plein Veere
(klik voor grote foto)

Als ik in Veere ben, dan wil ik bij het Oud-Hollandse dropwinkeltje ook een zakje drop halen. Dit gaat puur nog om het idee, de drop die er wordt verkocht, daarvan is het merendeel ook bij de supermarkt te krijgen. Deze ontbreekt er overigens. Geeske organiseert bij de havenmeester twee fietsen. De vorige keer kreeg ik gratis een havenfiets mee. Eenmaal onderweg hoorde ik wat er voor was betaald aan huur. Het wordt een duur zakje drop. Ter compensatie bier en bitterballen op het plein voor de watersportvereniging.

Avondrood, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Avondrood
(klik voor grote foto)

Terug op het haventerrein komt een man ons tegemoet lopen die vertelt dat hij onze boot heeft verplaatst omdat de havenmeester steeds zou vergeten dat hij een plek op de kopsteiger heeft. Je kunt veel over havenmeesters zeggen, maar dit vergeten klinkt ongeloofwaardig. Voorts liet hij weten dat het verplaatsen niet zo erg was omdat de romp toch vaal was. We begrijpen niet zo goed wat het een met de ander te maken heeft en lopen door. Bij de boot aangekomen zien we dat de boot ook maar half is vastgelegd. De man is niet meer aan boord...

Een gezellige avond in de kuip terwijl LdP en zijn vrouw op bezoek zijn.

Gevaren mijlen

Logboek begin79,5 Nm
Logboek eind96,02 Nm
Afgelegde afstand17 Nm

Gerelateerde artikelen

Solovlag uit de achterstag

Voor een week gaat de solovlag uit de achterstag; meisje komt vandaag aan boord....

Lees verder

Motorend naar St Peters Basin in Newcastle

Over de river Tyne van Royal Quays Marina naar St. Peters Basin, gelegen tegen het centrum van......

Lees verder

Motoren van Whitby naar Newcastle on Tyne

Vroeg door de brug met een dag motoren voor de boeg en een nieuw begin van de dag met water onder......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

Visual Captcha