leestijd
  • 1 min.
 geplaatst
  • feb 24, 2019
 gewijzigd
  • sep 11, 2017
 categorie
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
 auteur
  • GregorGregor
Motoren naar mistig Breskens

Motoren naar mistig Breskens

 geplaatst
  • aug 29, 2017

De zon verdringt de wind nog even, terwijl we ons al motorend verplaatsen van het Veersemeer naar de Westerschelde.

Deel op

Motoren naar mistig Breskens

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportStilte(klik voor grote foto)

Rustig opgestaan, wakker was ik al, ontbijten en bij een nu nog schraal zonnetje motorend richting het kanaal door Walcheren. De wind heeft ons tot nu wat in de steek gelaten, maar als de voorspelling uitkomt gaat dit meer dan goed gemaakt worden. Halverwege een tussenstop om te tanken en waar de bemanning slaagde haar boot-out-fit uit te breiden met een leuke set. Laat de zon maar komen!

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOp slag(klik voor grote foto)

Voor de sluis van Vlissingen liggen we een poosje te wachten, komen er drie sloeproeiers aan. De slag verraadde dat het geen goed getrainde roeiers waren. Dit beeld werd wel een beetje bevestigd toen we de roerganger, terwijl hij commando's gaf, zagen staan. Met een blikje bier in zijn hand. De scholen zijn weer begonnen.

Eenmaal de sluis door was het turen waar Breskens ligt, de overkant lag in nevelen gehuld, alleen de toppen van de flats staken boven de nevel uit. Een ligplaats was snel geregeld. Het oorspronkelijke zeilplan was om richting Blankenberge te gaan, om zo toch nog een stukje te kunnen zeezeilen en ook omdat het een leuke plaats is om te komen en zijn. De weersomslag die aanstaande is maakt dat we dat plan in ieder geval gaan verlaten.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOp slag(klik voor grote foto)

Begin van de avond begint de wind meer en meer aan te trekken tot 5 Bft met uitschieters naar 6 Bft en valt het water met bakken op ons neer. Bij wat alcoholische versnaperingen scrabbelen rustig verder.

Gevaren mijlen

Logboek begin96,02 Nm
Logboek eind107,98 Nm
Afgelegde afstand11 Nm