Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
28 jul 2017 |
Motor, Binnenboord, Onderhoud,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 291 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Motorruimte bereikbaar

De motorruimte in de Dehler 36 JV is redelijk onbereikbaar. Met enig zagen is dat op te lossen.

Motorruimte bereikbaar

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportLuik motorruimte(klik voor grote foto)

Om de motor te bereiken moet de trap naar de ingang van de kajuit worden weggeklapt door het losmaken van twee schuifslotjes. Daarna blijft er een nauwe ruimte over die er net zo goed niet had hoeven zijn omdat je dan nog steeds nergens bij kunt. Ik vermoed dat bij het onderhoud de schroeven van de scharnieren worden losgedraaid waarna het luik kan worden weggenomen. Dit regelmatig doen leidt er uiteindelijk toe dat de schroefgaten uitlubberen en de scharnieren niet meer kunnen worden vastgezet. Daarbij vind ik het vooral onhandig veel werk.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportScharnieren(klik voor grote foto)

Enig zoeken leert dat er verschillende oplossingen zijn voor demontabele scharnieren. Ik wilde geen breekwerkzaamheden aan luik noch grondplaat doen en veel van de demontabele oplossingen zijn groter dan de bestaande scharnieren. Gelukkig zijn de voor het motorluik gebruikte scharnieren een standaardmaat en kunnen dus redelijk probleemloos worden verzaagd.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportAfgezaagde scharnieren(klik voor grote foto)

Door de hoek te bepalen die nodig is om het motorluik uit het vastzittende deel van het scharnier te tillen kan ik ook bepalen hoeveel ik van het gebogen deel van het scharnier moet afzagen om die gewenste hoek te benaderen. De gaten waar de scharnierpen doorheen gaat zijn gebogen en niet-gelast. Scharnier inklemmen en op de juiste maat overlangs doorzagen van de bussen. Bij wijze van proef twee blokjes hout eraan schroeven en het blijkt te werken. Scharnier kan zich nog steeds borgen en als het luik ongeveer 90gr openstaat, dan is het uit het scharnier te lichten en daarmee is op eenvoudige wijze het motorluik te verwijderen en de motorruimte toegankelijk gemaakt.


 Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Scharnier motorruimte

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)