Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
13 okt 2016 |
General, Logboek,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 672 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Hanse verkocht

Een gelukkig moment in het leven van een booteigenaar.

Hanse verkocht

De boot ligt al een aantal maanden te koop en hoewel er aanloop op is, is het aantal biedingen op een hand te tellen. Terwijl de winter nadert begint de het te knagen of er niet een aantal veranderingen moeten worden doorgevoerd. Periodiek er naartoe gaan om het groen er vanaf te wassen, en ook al doen we dat met z'n tweeën, het werk wordt er niet minder om. Het verdelen van mijn aandacht tussen de twee boten begint ook te schuiven; de geraaktheid als het over de verkoop gaat wordt minder.

Overigens had het niet veel gescheeld of ik had de Dehler weer te koop gezet. Op verschillende momenten zijn er konijnen uit de mast komen vallen die het er niet leuker op maakte. Ook zaken die tijdens de keuring niet zijn geconstateerd, bijv. de verstaging (V1's) die tegengedraaid zijn en daardoor de sterkte hadden verlopen of als je denkt de watertank te vullen en bezig bent de boot te vullen. Nu was de aanloop naar het eerste weekend aan boord nog bizar en daarmee werd het relativeren van de gebeurtenissen er niet beter op.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportLast view(klik voor grote foto)

Als er al vele telefoontjes met de makelaar zijn geweest is het wel heel onverwacht als daar ineens een telefoontje is met een serieus bod. Hier niet lang over nagedacht en een tegenbod gedaan. De kopende partij had er zin in, want binnen een uur was daar een akkoord op! Nu de keuring inplannen en hoewel ik daar graag bij had willen zijn, werd me dat afgeraden. Misschien ook maar beter. Er is in de keuring wel een aantal puntjes genoemd ter verbetering, waar de meest bijzondere was het verwijderen van het groentenblikje in de watertank.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportLast view(klik voor grote foto)

Op de restpunten is uiteindelijk ook een klap gegeven en daarmee is de Hanse over gegaan naar een eigenaar uit het land van herkomst van de boot. Blij dat de deal rond is! Helemaal uit het zicht zal ze niet gaan: ze heeft een ligplaats in Bruinisse....

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)