Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • apr 19, 2019
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Eindelijk vakantie

Eindelijk vakantie

 geplaatst
  • jul 30, 2016

We hebben vakantie, en het is druk.... om de tijd te doden toch maar wat klusjes doen voordat we aan onze steigerborrel kunnen.

Deel op  


Eindelijk vakantie

30 juli 2016

"Hoeveel tassen mogen er mee?" en uiteindelijk vertrekken we met een auto vol richting Herkingen, de eerste vakantie op en met de Dehler. Na een uurtje klinkt de verlossende mededeling dat alles een plaats heeft gekregen. Mijn spullen zitten nog wel een in tas, maar daar is nog een plankje voor overgehouden.

, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport


(klik voor grote foto)

Na de Mosselbank de sluiswachter opgeroepen hoelang de brug nog openstaat. We krijgen de geruststellende mededeling dat er nog wel een schutting te gaan is voordat er ruimte is, er is in de ochtend een stremming geweest. Zodra we de havenkom indraaien zien we de boten vier-vijf rijen dik liggen te wachten. Het plan om in de vroege avond in de Roompot te liggen, zinkt. Van verschillende boten klinkt irritatie over het slechte functioneren van de sluis, zij liggen al bijna vier uren te wachten. We kijken elkaar hoopvol aan. Ik duik het water in om te zien waarom het log niet werkt.

De antifouling die ik kort na aankoop op het log heb gesmeerd, die doet zijn werk wel. Iets dat niet kan worden gezegd van de antifouling die er op de rest van de boot zit. Vlak voor het log hebben de schelpjes een huisje gebouwd waardoor het log zodanig in de beschutting ligt, dat draaien er niet meer bij is. Dit schoon gekrabd en meteen een deel van de gele snor verwijderd (Cillit Bang Foam, oranje fles). Het is uiteindelijk half zes als we geschut zijn, dus drie uur liggen wachten. We tuffen rustig richting Zeelandbrug. Hier hebben we een mazzeltje. De brugwachter wil een paar minuten later draaien zodat we toch meekunnen.

Concentratie, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Concentratie
(klik voor grote foto)

We besluiten dan ook dat het wel klaar is voor vandaag en leggen aan in Zierikzee. Het is niks een grotere boot, maar moet nu ineens rekening houden met de LW-stand om onder de brug van de Roompot door te kunnen. Met de huidige masthoogte van 18,50mtr is dat LW+/-2,5h. Om acht uur laten we ons eerste steigerdrankje smaken.

 Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Herkingen - Nieuwpoort

Gevaren mijlen

Logboek begin402,7 Nm
Logboek eind413,9 Nm
Afgelegde afstand11 Nm

Gerelateerde artikelen

De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder
Eerste sup-ervaring

Eerste sup-ervaring

Heerlijke warme zeildag en vandaag voor het eerst op een sup gestaan en gepeddeld....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie