Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • jun 18, 2019
  • General
  • Te water lating
  • Logboek
  •  Gregor
Overgoten met Champagne

Overgoten met Champagne

 geplaatst
  • jun 26, 2016

Met enig ceremonieel vertoon dopen we de Zeegier om tot Uisge Beatha.

Deel op  


Overgoten met Champagne

Een nieuwe boot met een naam die niet mijn keuze is, dan rest maar een ding: hernoemen. Het leven van een schip is omringd met tradities en rituelen, zo ook het hernoemen van een boot. Neptunus is geen goedkope drinker, als je de mythische verhalen mag geloven. Sterker nog, bij het ontdopen zou hij de hele fles champagne willen hebben en geen genoegen nemen met een of meerdere slokken.

Ik doop U..., Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Ik doop U...
(klik voor grote foto)

In een onbewaakt ogenblik was de naam al verwijderd en de nieuwe naam en woonplaats van de schipper op de achterzijde geplakt. Daartoe eerst de spiegel gepoetst, iets dat hard nodig was door m.i. achterstallig onderhoud. Voor de letters bij Letterop IJmuiden geheel doorgekleurde letters laten maken om te voorkomen dat duur UV-straling de bovenlaag eraf gaat en er witte letters overblijven. Het plakken van letters zonder dat er lucht onder zit en ze ook nog enigszins recht zitten, daarvoor is de truc om het beschermfolie op meerdere plaatsen met plakband op de ondergrond vast te plakken. Als dat recht zit, dan het folie dat het plakkende deel beschermt vanaf de onderzijde terugrollen en met een doek glad wrijven.

Traditie, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Traditie
(klik voor grote foto)

Dit alles gedaan hebbend was het zondag 26 juni de dag dat Mams de boot mocht dopen. Samen staand op het voordek ontkurken we de fles champagne. Dit is ze gelukkig nog niet verleerd. Meisje staat op de kant om de bewijslast voor Neptunus vast te leggen als Mams de champagne over de preekstoel van de boot giet en neemt zelf een slok. Om de ceremonie te completeren schrijft ze tot slot naar oud gebruik de vorige naam op de binnenzijde van de boot

Hoop dat we al met al Neptunus gunstig gestemd hebben en houden. Proost!

 Meer foto's in het album

Uisge Beatha, Zeilen, Boot dopen


Gerelateerde artikelen

Solovlag uit de achterstag

Voor een week gaat de solovlag uit de achterstag; meisje komt vandaag aan boord....

Lees verder

Motorend naar St Peters Basin in Newcastle

Over de river Tyne van Royal Quays Marina naar St. Peters Basin, gelegen tegen het centrum van......

Lees verder

Motoren van Whitby naar Newcastle on Tyne

Vroeg door de brug met een dag motoren voor de boeg en een nieuw begin van de dag met water onder......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

Visual Captcha