Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
29 aug 2015 |
Motor, Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 848 keer bekeken. | Leestijd: 3 min.

Richting huis

Met wisselend weer en nieuwe indrukken huiswaarts.

Woensdag 26 augustus

Een zonnige en winderige dag. Het kanaal kunnen we op het fokje door terwijl we genieten van een espresso. De sluiswachter lijkt op ons te wachten om te schutten. We zijn de enige en dat maakt het tot een ontspanningen schutting. De volgende koffiestop is Veere, ook bij het oud-Hollandse snoepwinkeltje drop te kopen. Een deel van het assortiment is ook bij de supermarkt te koop, maar de entourage maakt het charmant om daar naartoe te gaan.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportHelemaal rond(klik voor grote foto)

Bij een aantrekkende wind vertrekken we richting Kats. De twee riffen van de dagen ervoor kunnen met gemak blijven zitten om op het deels ruimewindse rak met gemak 7knts te lopen. T.h.v Wolphaartsdijk is het kruisen door de smalle geul en motoren we verder richting sluis. Door een binnenvaartschip moeten we allemaal aan lagerwal liggen. Dit terwijl er 20knts wind staat. Door handig gebruik te maken van spring en motor kunnen we eenvoudig vrij komen en wegvaren. Nog een paar mijl te zeilen naar Kats.

Een plek in het rustige Kats is snel gevonden. Eerst de bui maar eens over laten trekken voordat we wat gaan rondkijken, op de haven. Hierna blijkt het goed aangeschreven restaurant, niet verwonderlijk, dicht te zijn. Het wordt koken uit de koelkast om daarna het vervolg van Blue Blood te kijken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportRust(klik voor grote foto)

Donderdag

Een rustige start om rond het middaguur op de fok te vertrekken richting Zierikzee. De dreigende luchten boven Walcheren schuiven langzaam onze kant uit. Dit gaan we niet droog houden. Tegen de tijd dat we het kanaal naar Zierikzee invaren lijkt de donkere lucht zich te versnellen alsof die wil dat we niet droog aanleggen. Iets voor de voormalige sluis vallen dikke druppels op ons neer. De regen kent geen genade terwijl we bij de eerste haven aanleggen. Eerst bij een aankomstbiertje droog worden.

Gedicht(klik voor grote foto)

Eenmaal droog via de havenmeester naar het stadje gewandeld voor boodschappen en bier-met-bitterballen. Hier bleek ik mijn mond niet te kunnen houden toen de serveerster met een tamelijk kapotte broek onze bestelling opnam en ik daar iets over zei. Nog niet wetend dat de eigenaar naast ons zat en blijkbaar hoorde wat ik zei, werd het meisje het volgende moment, waar wij bijzaten, aangesproken om thuis een andere broek te gaan aantrekken om enige tijd later met een keurige broek terug te komen.

Vrijdag

De zonnige ochtend begonnen met hardlopen, beiden een verschillende afstand en voor beiden ging dat heel goed. Ne douchen en ontbijt vertrekken we. De brug draait buiten de bloktijden op vasten momenten. Tijdens het varen ontwikkelt zich in mijn hoofd een sommetje met als uitkomst dat het haalbaar moet zijn, voor mits de brugwachter meewerkt. Dit gevraagd en hij houdt de brug open. Alle wachtende rijdende watersporters die denken "weer wachten op die watersporters". Een heerlijke zeiltocht richting Bruinisse volgt.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSail(klik voor grote foto)

De vakantie duurt nog tot het einde van dit weekend. Na de schutting bij de Mosselbank voor anker voor een duik en wat luieren. Nu al terug naar Herkingen voelt wel als einde vakantie, we draaien om voor een overnachting in Bruinisse.

Zaterdag

Vroeg wakker, het dauw op de boot gebruiken om haar schoon te maken terwijl er een uitgebreid en smakelijk ontbijt wordt gemaakt van wat er nog aan boord is. Rustig aan terug naar Herkingen, boot aan kant trekken en dan zit het erop.

Op de terugweg een tussenstop in Willemstad om wat ideeën op te doen en ook verrast te worden. Genoeg om over na te denken en te praten. Mooie afsluiting van de gevarieerde vakantie.

Log begin: 376,37 Nm
Log eind: 413,17 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)