Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
18 jul 2014 |
Gregor |
Nog geen reacties | 459 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Van zon tot onweer

Het weer kende vandaag wat excessen, en dan niet alleen qua weer.

Van zon tot onweer

Tegen zevenen is er geklop op de boot, tijd om op te staan en de boot te verleggen naar de vrijgekomen box. Gezien de weersverwachting voor de komende dagen liggen we hier nog tenminste een dag en dan heeft een box de voorkeur. Nu ik toch zo vroeg in touw ben, en het nog niet zo warm en benauwd is, een stuk hardlopen, interval en heuveltraining gecombineerd.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportZeevlam(klik voor grote foto)

Ik ben een krap uur weggeweest en in een stralend zonnetje gelopen. Nauwelijks aan boord en een glas water op trekt er een mist over de haven en zijn de huizen aan de overkant in nevelen gehuld. Het is ook meteen een stuk frisser, zo niet koud. Het heeft alles bij elkaar iets weg van een zeevlam.

Gisteren bereikte ons het bericht van het neergehaalde vliegtuig. Verschrikkelijk en toch ook enigszins op afstand, ondanks dat we het hoorden van de broer van Petra die ook nog eens piloot bij de KLM is. In de ochtend stappen we een winkel binnen en raken aan de praat en zodra de man hoorde dat we uit Nederland komen begon hij over het ongeluk. Dit raakte op een of andere manier meer dan worden van een nieuwssite, ook omdat het bijna tastbaar werd gemaakt door te praten over het aantal doden en de Nederlanders die hierbij zo onnodig zijn betrokken. Lopen de winkel uit en hebben allebei een brok in onze keel.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportContrast(klik voor grote foto)

Hiermee vervolgen we onze weg naar de apotheek. Gisteren al een heel rood rechteroog en vandaag is het nog meer opgezet. De apothekersassistente helpt me begripvol en daadkrachtig met een antibioticum maar geeft daarbij aan dat dit het zwaarste is dat zij zonder recept mag voorschrijven. Wordt het erger, dan is de verwijzing van een dokter nodig. Ik voel de frustratie in me groeien dat ik op vakantie ben en er weer iets met mijn lijf aan de hand is.

We slenteren richting het centrum van Fecamp zonder een concreet doel te hebben, anders dan indrukken opdoen. Zo staat er de deur van een kerk open (staan die niet altijd open?) en daarachter blijkt een gevarieerde tentoonstelling te zijn, uiteenlopend van culturele evenementen tot de eerste getijdenklok. We scharrelen een poosje rond en worden dan toch verzocht de kerk te verlaten.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportRolwolk(klik voor grote foto)

's Avonds kunnen we zien hoe zich een rolwolk ontwikkelt waar vervolgens onweer en heel veel regen uitkomt gecombineerd met hagelstenen. Een indrukwekkend schouwspel. Vanuit zee zijn er nu nog boten die binnenkomen. Zij krijgen het behoorlijk voor hun kiezen, want tegen de hagelstenen is weinig bestand. De laatste keer dat ik zo'n enorme hagelbui meemaakte, de stenen waren toen nog iets groter, hield ik een auto over die eruit zag als een poffertjespan.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)