Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
25 jul 2014 |
Zeilen, Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 1186 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Stuiteren naar Brighton

Een venijnige stroom tegen wind maakt het een onrustige tocht naar zonnig Brighton.

Stuiteren naar Brighton
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportPrive(klik voor grote foto)

Het is vakantie, daarom om half 7 de trossen los en het rif van eerder blijft erin. Geen onverstandige keus als we eenmaal buiten 20knts mogen ervaren. De koers naar Selsey Bill is hobbelig, maar eenmaal bij de boeien van Selsey Bill begint het gestuiter en het almaar hard neerklappen van de boot. We hebben drie knopen stroom mee en wind tegen. Pas als we dieper water hebben wordt het iets rustiger en kan op enig moment het rif eruit. Zodra de zon ook nog door de wolken breekt, stijgt de temperatuur in rap tempo en is het weer zo lekker dat we nog een poosje voor de kust kruisen alvorens Brighton binnen te varen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportNostalgie(klik voor grote foto)

rond half vier varen we de haven binnen en worden toegezwaaid door een bevriende zeiler waar we naast aanleggen, ook mede op aangeven van de havenmeester. Het bleek dat ik zijn marifoonoproep had gemist, hij had me op de AIS al wel zien verschijnen. Onder het genot van een aankomstdrankje kletsen we bij over van alles en nog wat, maar vooral niet over het werk.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportTower(klik voor grote foto)

Rustige middag verder met vooral een aantal praktische zaken doen. Zien weinig van de verdere omgeving en als we na het eten de buren op de koffie krijgen, althans zijn zorgen voor de Dolce Gusto koffie en ik voor de whiskey, is het snel tegen middernacht.

Log begin: 669,92 Nm
Log eind: 716,30 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)