Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
14 jul 2014 |
Gregor |
Nog geen reacties | 392 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Geklots en gestuiter

Het gestuiter zat zijnd verleggen we de koers naar Duinkerken.

Geklots en gestuiter
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportAndere hobby(klik voor grote foto)

De dag begonnen met interval; ik mag weer gaan opbouwen na de voetoperatie van enkele weken geleden. Het zonnetje schijnt en zo rond half negen voelt het al warm aan. Dit verklaart ook het zweet dat van me afgutst. De verleiding om dan niet te gaan voel ik ook wel, maar de voldoening om na het lopen het eerste glas water te drinken is ook groot.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportZon en wind(klik voor grote foto)

Na het ontbijt inpakken en iets na elven gooien we los. Het plan om naar Cherbourgh te varen is er nog steeds, alleen de haalbaarheid binnen deze vakantie wordt met de dag kleiner. De overheersende wind uit zuidwestelijke hoek maakt het niet bezeilbaar en laveren vraagt nu eenmaal extra tijd. Zo ook vandaag, er staat een 4-5Bft uit W-ZW.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportVerschil(klik voor grote foto)

De zee heeft alle tijd gehad om op te bouwen en dat is te merken. Daarnaast is het wind tegen tij en dat maakt het er niet rustiger op. Met een Belgische boot die gelijk met ons is vertrokken voeren we een competitie; wij gaan boven de banken langs en zij gaan onder de banken langs. Deze laatste route is meer voor de locals. We stuiteren langzaam in westelijke richting en maken vordering op de tegenstander die we uiteindelijk achter ons laten. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de verwachtingen misschien niet helemaal reëel waren omdat zij in de geul bezig waren hun zeil te hijsen en dat deden op een halvewindse koers. Maar met geweld krijg je uiteindelijk ook een zeil omhoog.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBunker(klik voor grote foto)

Tegen het eind van de middag elkaar maar eens aangekeken en dat we deze koers en vooral het gestuiter een beetje zat zijn. We liggen dan vlak voor Duinkerken en dat wordt ook de eindbestemming voor vandaag. Natuurlijk is over dit besluit alles te zeggen en ervan te vinden, maar de belangrijkste overweging is dan toch ook dat het geen prestatietocht moet worden.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSleepje...(klik voor grote foto)

In de toch volle haven worden we door een Nederlandse op een vrije plek gewezen. Zij heeft waarschijnlijk mijn oproep aan de havenmeester gehoord, echter de marifoon vanaf het havenkantoor is zo slecht dat ik er geen touw aan kan vastknopen wat zij nu eigenlijk voorstelt. We liggen prima hier.

Log begin: 363,34 Nm
Log eind: 393,04 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)