Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
29 jul 2014 |
Zeilen, Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 826 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Een kleine oversteek

Grijs begin wordt een geweldige zeildag met spontane ontmoeting.

Een kleine oversteek
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportHoog...(klik voor grote foto)

Een grijze ochtend, een bijna loodgrijze lucht, veel vocht in de lucht en zo vroeg al warm. Zin om naar Boulogne sur Mer te gaan. We vertrekken bij LW Eastbourne en er staat een windje dat het eerste rif rechtvaardigt. De windhoek is ons gunstig gezind en we zetten koers in ZW-richting.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportDroog...(klik voor grote foto)

Het blijft lang grijs en gelukkig droog. Ter hoogte van de markingsboei van de shipping lane verleggen we de koers naar de overkant. Nog even uitwijken voor een vrachtschip en dan koers 115 gr. Mooie koers en windhoek voor de code 0. Dit scheelt meteen 1,5kn, op deze manier zijn we voor borreltijd binnen. Gaandeweg trekt de lucht open, kan die warme zeilkleding verwisselt worden voor t-shirts en korte broek en wordt het meer en meer een zeildag met een gouden randje.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportConcentratie(klik voor grote foto)

Halverwege de middag hebben we land in zicht, is de wind nog wat verder aangetrokken en tikken we regelmatig de 8kn SOG aan. Het is een beetje smokkelen om te blijven koersen op de haveningang. Juist dat ik in de reling wil gaan zitten om op de hand verder te sturen, hoor ik geluid dat ik niet kan plaatsen en voel dat de relingdraad meer speling heeft gekregen. Ik kijk naar voren en zie dat de preekstoel beweegt. Na enig onderzoek blijkt de bout waarmee de voorste poot aan het boegbeslag zit te zijn gebroken. Een raadsel hoe dit kan. Als noodoplossing de preekstoel met een lijn geborgd op het boegbeslag om verdere schade te voorkomen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportRelax(klik voor grote foto)

Als we Boulogne sur Meeuw invaren is het een gekrijs vanjewelste door mijn "gevleugde vrienden", een enorm kabaal maakt dat je zelfs elkaar niet meer kunt verstaan. Vanaf een van de steigers worden we door vrienden toegezwaaid kunnen op een vrije plek aan de steiger aanleggen. Leuk om hen hier te treffen. Boot aan kant en schuiven bij hen in de kuip aan voor een borrel om 's avonds met elkaar in de stad te gaan eten.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportAfgebroken(klik voor grote foto)

Nieuwe havens aandoen is een belevenis, maar een haven aandoen waar een verhaal aanzit omdat ik er eerder ben geweest, heeft ook zijn charme en naarmate ik meer in het kanaal vaar, wordt de kans voor het aandoen van een nieuwe haven kleiner. Zo staat Graveline nog wel op het lijstje, maar is dit op de weg terug een haven waar ik teveel rekening moet houden met het getij.

Om te achterhalen wat de beweging in de preekstoel veroorzaakte, mijn hoofd in de ankerbak gestoken. Hier blijkt de bus waarmee de preekstoel aan de boot vastzit, afgebroken. Tevens valt op hoe knullig de navigatieverlichting is aangesloten, nl. met twee kroonsteentjes. Had de draad 15cm langer gemaakt in de fabriek. Dit is dus ook door de kwaliteitscontrole gekomen...

Log begin: 743,90 Nm
Log eind: 798,89 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)