Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • apr 22, 2019
  • jul 19, 2014
  •  Gregor
Another stormy day

Another stormy day

 geplaatst
  • jul 15, 2014

De wind is ons weinig gunstig gezind en verleggen wederom de koers.

Deel op  


Another stormy day

Gedicteerd door het tij vroeg opgestaan. Slechte nacht gehad, mede door het enorme vuurwerk dat is afgestoken voor de Nationale feestdag. We vertrekken om 07.00u de beloofde draaiing van de wind is uitgebleven evenals de afname in windsterkte, sterker, deze is toegenomen.

Fijn vooruitzicht, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Fijn vooruitzicht
(klik voor grote foto)

Calais heeft niet de naam uitnodigend te zijn als haven voor watersporters. Toch blijkt het een alleraardigste haven te zijn. Voor de draaibrug die op gereguleerde tijden draait, ligt een aantal moorings en eenmaal binnen worden we opgewacht door een allervriendelijkste havenmeester die helpt met aanleggen. De voorzieningen zien er keurig onderhouden uit en van alle gemakken voorzien. Zeker als je een of meerdere verwaaidagen hebt, een prima plek en niet duur.

Rustiger, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Rustiger
(klik voor grote foto)

In het aangrenzende dorp brood en een ijsje gehaald om dit tijdens een wandeling op te likken. Het keurig aangelegde stadspark is een wandeling waard en als je langs de enkele in hun slaapzak opgekrulde zwervers kijkt, dan zijn er mooie bloemperken en bomen te zien. Eigenlijk wel verrassend zo midden in het stadje.

Plan voor morgen is Boulogne sur Mer, lekker met de stroom mee rond Cape Griz Nez. De voorspelling is zon en een afnemende wind. Dit gaat ook rustiger water geven, minder geklots. Nog even boterhammen maken en dan slapen.

Gevaren mijlen

Logboek begin393,04 Nm
Logboek eind427,07 Nm
Afgelegde afstand34 Nm

Gerelateerde artikelen

Zeilen met Pasen

Zeilen met Pasen

Een zonnige Pasen voorspeld en de boot is net weer te water gegaan en daarmee een mooi......

Lees verder
Klapschroef in de antifouling

Klapschroef in de antifouling

Na alle aangroei op de klapschroef, dit jaar een poging om deze schoon te houden met PropOne......

Lees verder
Fenderhoezen zelf maken

Fenderhoezen zelf maken

Fenderhoezen zijn er in vele uitvoeringen. Met een nieuwe donkerblauwe romp deze bescherming voor......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie