Rustig aan naar het Veersemeer


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • mrt 29, 2020
  • sep 8, 2013
  • Zeilen
  • Logboek
  • Gregor Gregor
Rustig aan naar het Veersemeer | Middelburg, Veerse meer, Oostwaarder,

Rustig aan naar het Veersemeer

 geplaatst
  • aug 23, 2013

Na de nachtelijke oversteek bijkomen in Middelburg en een gezellig samenzijn in Veere.

Deel op  


Rustig aan naar het Veersemeer

Waterrat, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Waterrat
(klik voor grote foto)

Als we een uurtje of anderhalf op bed hebben gelegen wandelen we een stukje door Middelburg. Petra voelt zich niet lekker en twijfelt tussen wel en niet eten. Zou het nachtelijk gedoe haar tol eisen? Na een uurtje te hebben gelopen belanden we bij het clubgebouw om daar iets te eten. Hoewel het smaakt, houdt de pijn in haar buik niet over. Zij naar bed en ik ga nog een poosje lezen.

Onder controle, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Onder controle
(klik voor grote foto)

Ruim voor de eerste brugopening, dat met het nodige getringel gepaard gaat, ben ik op en ga schrijven en koffiezetten. Je hebt zo je rituelen, soms worden ze wat vervroegd en soms wat verlaat. Dit al naar gelang ik slaap. Tegen de tijd dat Petra opstaat, meldt ze ook dat ze zich beter voelt. Blij toe, om de vakantie nu ziek te eindigen is ook weer zo wat. Voor we vertrekken naar Veere nog even boodschappen doen en dan kunnen we weg. Hierbij gelukkig niet afhankelijk van de brug in het centrum.

En nu?, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
En nu?
(klik voor grote foto)

Eenmaal op het Veersemeer gaan de zeilen omhoog, hoewel niet veel wind zorgt het wel voor de nodige verkoeling. De extra verkoeling zoek ik door het water in te springen en een poosje achter de boot te hangen. Bij toenemende wind is het best werken om boven te blijven. Dit herinnert me er ook steeds aan dat als je, hangend aan je life line als je overboord bent gevallen, je eigenlijk niet zoveel meer te vertellen hebt. Bij een snelheid van 4knts kost het al de nodige kracht om jezelf, hangend achter de boot, naar binnen te trekken. Laat staan als je er met volle bepakking erachter of ernaast hangt. Om meerdere redenen is het daarmee verstandig binnenboord te blijven... Toch is het effect om, hangend achter de boot ineens los te laten en het gezicht van Petra te zien als ze dat merkt.

Mooi, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Mooi
(klik voor grote foto)

Tegen 5uur leggen we aan bij W.V. Arne, althans dat denk ik tot LdP belt waar we blijven. We liggen een passantensteiger te vroeg en moeten verder om bij de Oostwaarder uit te komen. Na een hartelijke begroeting borrelen we aan boord om een heel gezellige en ontspannen avond verder door te brengen aan tafel bij het clubhuis. Voor het terras staat een Volkswagenbusje met daarin een muzikant die speelt op een elektronisch orgel, grote luidspreker heeft staan en bijbehorende knipperverlichting. Hij houdt het rustig.

Gevaren mijlen

Logboek begin535,67 Nm
Logboek eind545,35 Nm
Afgelegde afstand10 Nm

Gerelateerde artikelen

Aanpassen koelbox Dehler 36 JV (deel 2)

Aanpassen koelbox Dehler 36 JV (deel 2)

Lijmen van de PIR-platen in de koelbox en aanbrengen van een eerste triplex afwerklaag....

Lees verder
Aanpassen koelbox Dehler 36 JV (deel 1)

Aanpassen koelbox Dehler 36 JV (deel 1)

De koelbox in de Dehler 36 JV beter isoleren met PIR-platen om zo efficiënter met energie om......

Lees verder
Wat cijfers over 2019

Wat cijfers over 2019

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en fitnessjaar....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie