Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
15 aug 2013 |
Zeilen, Logboek,  |
Gregor |
2 reacties | 1487 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Nachtje Thames

Nachtelijke tocht over de Thames van Sheerness naar Londen.

Nachtje Thames

De wekker gaat, het is 01.15u. Getij moet meer afgestemd worden op een vakantieritme. Koffie zetten en warm aankleden. Het is een donkere nacht waar de omgeving verlicht wordt door de lampen van de industrie en de al dan niet knipperende lichten van een boeien. Petra is nog in dubio, slapen of erbij zijn om het niet te willen missen. De keuze valt op het laatste als ik mezelf al los heb gemaakt van de mooring.

Dit soort nachtelijke escapades blijven voor mij een uitdaging om de juiste kleur van de lampen te herkennen. De kaart helpt me hierbij wel, maar prettiger zou zijn als ik het niet hoef te beredeneren. Daarnaast heb ik een See key om kleuren rood en groen te onderscheiden. En dan te bedenken dat ik mijn werkend leven ooit als elektronicus begonnen ben.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSchout...(klik voor grote foto)

Na enige tijd aan de BB-zijde net buiten de het vaarwater te hebben gevaren en door enkele hele grote boten te zijn gepasseerd steken we over om aan SB verder te varen. Op de marifoon is het verkeer een stuk drukker dan op het water, wat wij dan weer niet erg vinden. Met de wind op de neus motoren we rustig verder en zien de stroom door het vollopen van de Thames toenemen.

Bij het naderend ochtendgloren is het vechten tegen de slaap. Nog een kop koffie en iets te eten, maar geef het roer toch over om een poosje in het gangboord te gaan zitten, met tot gevolg dat ik wegzak. Natuurlijk wordt juist dit moment op de gevoelige plaat vastgelegd. Kijk en oordeel zo nodig zelf...

De Pan-Pan-oproep van gisteren bleek om een wrak te gaan. Op de Navtex viel het volgende te lezen:

Dover - TSS, Sailors are informed about the presence of a wreck of the plane, which got damaged off Boulogne Sur Met, that a system of emergengy parachute, armed by a rocket with solid fuel, ould be dangerous in case of ascent. Position 50.40.54N 001.01.28E

Tegen half acht gaan we door de Tidal Thames Barrier en varen we richting de Greenwich nul-meridiaan om van Oost naar West te varen. De eerste boten die de Tahmes afvaren komen ons tegemoet terwijl wij de sluis van de South Dock Marina naderen. Na hen te hebben opgeroepen is er enige onduidelijkheid of we wel/niet gereserveerd hebben. Het is dan wel prettig als we beweging op de sluis zien en we naar binnen worden gelaten. Onze plaats is achterin aan de langssteiger, het is 09.15u. We liggen in Londen!

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOchtendgloren(klik voor grote foto)

Tijd om een paar uur slaap te pakken.

Log begin: 323,59 Nm
Log eind: 353,69 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)