Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
12 aug 2013 |
Zeilen, Logboek,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2329 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Maiden voyage

Voor het eerst naar de overkant, voor sommige dan...

Maiden voyage
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportWisselend weer(klik voor grote foto)

Het is net na vijven als ik uit mijn kooi stap, redelijk fit. Als ik opsta ben ik over het algemeen ook wel direct wakker, heb alleen tijd nodig om weer even op deze planeet te komen. Om daar te komen douchen en koffie zetten. Omdat ik de eerste ben die de douche deze ochtend gebruik duurt het 4 van de beschikbare 7 minuten voordat ik warm water heb. Van koud water ga ik niet wakker worden.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSmile(klik voor grote foto)

Nog even de laatste gribfiles ophalen. Het zal er om hangen of het bezeild is. Eenmaal buiten een fraaie zonsopgang boven Zeebrugge die tussen de staketsels heen schijnt. Voorbode voor een mooie zeildag. De beloofde wind is niet meer dan 5knts. Voor de stabiliteit het grootzeil op en al motorend vertrekken we naar de overkant. Verderop nog een boot die zeil zet richting Engeland. Verder is het rustig. Tijd voor een kop koffie en een boterham.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSchout bij dag(klik voor grote foto)

De eerste uren is het hoog aan de wind motoren tot de wind iets ruimt, de fok erbij kan en de motor uit. Let ik even niet op zegt Petra dat ze twee vinnetjes ziet. We turen en ja hoor, twee bruinvissen laten zich even zien. Ze blijven op afstand.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportClose call(klik voor grote foto)

Motoren en zeilen wisselen elkaar af en zal de zon dan ook in kracht toeneemt is een zwembroek en reddingsvest voldoende terwijl het water onder de boot bruist en we regelmatig de 6knts (SOG) aantikken. Petra slaapt.

Lang blijven we België zien. Gisteren vertelde de havenmeester van Blankeberge dat als zij richting Gravelines of zuidelijker gaan, bij wind uit Westelijke richting eerst naar Ramsgate varen en dan daar overstag gaan om naar de bestemming varen. Zij zeilen min of meer een driehoek.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportHeerlijk!(klik voor grote foto)

Het loopt al tegen het eind van de middag als we Ramsgate in zicht krijgen. Nog een paar uur voordat we binnen zijn. De wind draait tot West en trekt aan tot 14knts. Op een onrustige zee hobbelen we verder, allebei snaaitrek hebbend.

Petra vaart de boot de haven in terwijl ik met havenmeester overleg waar te gaan liggen. Het is nogal druk vanwege een zeilrace. We worden aan de weststeiger gelegd, een langssteiger. We wisselen van roer vanwege de drukte. De Nederlanders staan al op de steiger om een lijntje aan te pakken. Tijd om de meegebrachte fles champagne te ontkurken en het glas te heffen op Petra's eerste overtocht. Ze vond het allemaal erg relaxed, een eitje. Gelukkig zijn er meerdere beelden op de werkelijkheid...

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportRaise the flag(klik voor grote foto)

Na een poosje hebben liggen rollen met de havenmeester in overleg of we aan de oostzijde mogen gaan liggen. Ik heb daar een plaatsje gezien. De havenmeester, druk om alles in goede banen te leiden, past in stappen de ruimte af. Wij tellen er 11 en hij 10. Het zal iets meer dan tien meter zijn. Moet passen dus. En dat doet het ook. In het laatste restje van de zon eten we in de kuip.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportCheers(klik voor grote foto)

Allebei bekaf, nog steeds. Morgen zeker nog in Ramsgate en misschien nog wel een dag. Beetje afhankelijk ook van de wind. Londen zou leuk zijn, maar met de heersende westelijke wind is het redelijke motortocht. Richting Eastborne zou logischer zijn. Eerst maar eens een beetje bijkomen. 22.00u te kooi.

Log begin: 223,81 Nm
Log eind: 285,59 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)