Blog categories

BACK
20 aug 2013 |
Logboek,  |
Gregor
Nog geen reacties | 2370 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Fraai dorpje

Burnham on Crouch, mooie omgeving aan de rivier en zeker een pittoreske plaats om te wonen (of terug te keren).

Na de avondwandeling toch nieuwsgierig hoe het dorpje er bij daglicht uitziet. Eerst gedoucht, deze zijn hier werkelijk zalig, krachtige straal, kleding die niet meteen drijfnat is, ruim van opzet, alleen daarom al zeer de moeite waard. Vervolgens door een allervriendelijkste havenmeester aan diesel geholpen. 

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOppassen dus...(klik voor grote foto)

In de zon met een kop koffie de nieuw gekochte lijn gesplitst. Een dag met een vakantieritme. Ergens jammer dat het eind deze week eindigt, maar gelukkig mag ik maandag bij mijn nieuwe opdracht starten. Ook wel een zegen in deze tijd.

Getogen in korte broek en t-shirt wandelen we eerst richting de aankoop van onze buurman. Inderdaad een heel schitterend gebouwde boot waar de man zeker een koopje aan heeft; de vorige eigenaar moest wegens artrose zijn boot verkopen en had fors geïnvesteerd in de gebruikte materialen. Aan boord praatten we erover verder. Wat opvallend is, dat ik in deze 27ft boot stahoogte heb en het interieur zo efficiënt is ingericht dat daarmee ook veel bergruimte is gemaakt.

Na dit bezoek wandelen richting boulevard. Als je deze ochtend naar de zon kijkt loopt het zweet al van je af. Alle in de modder vastgezogen woonboten drijven weer, de een ziet er schitterend uit, goed verzorgd, opgeruimd en er liggen ertussen waar de mensen wellicht heel blij mee zijn en een verfkwast geen schade zou aanrichten.

Iets voor het middaguur ploffen we neer op het terras van de Koninklijke watersportvereniging waar een wedstrijd is georganiseerd voor de kleine boten. Met de zon op het terras een eerste pint kletsen we wat en genieten van het uitzicht over de rivier. Langzaamaan komen de eerste dinghy's binnen, mooi te zien hoe makkelijk zij met de toch sterke stroming omgaan. Fraai voorbeeld van "jong geleerd en oud gedaan".

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportFraai beeld(klik voor grote foto)

Op de terugweg boodschappen doen en aan boord constateren dat de kuip in de zon en in de aangetrokken wind ligt. Ik wilde binnen gaan tikken, maar voor het lezen wat minder aangenaam en besluit om de boot te keren. Na het plan te hebben uitgelegd en wat gestoeid te hebben met lijnen ligt een kwartiertje later de boot met de neus in de wind. Dit alles zonder gebruik van de motor.

Het plan voor morgen is om over te steken. De windverwachting voor de komende dagen wisselt en om eerst naar bijv. Harwich te gaan en dan op de motor de hele oversteek te doen, vinden we weinig aantrekkelijk. Hoewel voor vandaag ook weinig wind voorspelt, klopt dat niet met de werkelijkheid. Je moet ergens je plan op baseren.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)