Bezoek op de Thames


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • jul 16, 2019
  • Zeilen
  • Logboek
  •  Gregor
Bezoek op de Thames

Bezoek op de Thames

 geplaatst
  • aug 18, 2013

We verlaten Londen en gaan richting de River Medway. Kort na de start bezoek langszij.

Deel op  


Bezoek op de Thames

Opschieten..., Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Opschieten...
(klik voor grote foto)

Na de plichtplegingen bij de havenmeester waar we onze laatste centjes bij elkaar moesten schrapen, verlaten we om 09.45u de haven van South Dock Marina om op weg te gaan naar de River Medway, dit op aanraden van onze achterbuurman. De wind is wisselend en komt overwegend uit een goede richting om niet alles te hoeven motoren.

Stroom tegen, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Stroom tegen
(klik voor grote foto)

ALs we nog bezig zijn om ons te settelen krijgen we bezoek van Port Patrol. Ik word naar boven geroepen. Op de punt zie ik een man staan met een folder in zijn hand. Hij vraagt of we een marifoon hebben. Die heb ik, maar een oproep heb ik niet gehoord. Hij bevestigt noch ontkent dat we zijn opgeroepen. Na enige omzwervingen wordt duidelijk dat we meer SB-wal moeten houden. Ik geef de man daar gelijk in terwijl hij een glanzende folder overhandigt moet uitleg over de Thames als vaarwater. Vriendelijk nemen afscheid van elkaar en gaan verder met het zeilklaar maken, aan SB-wal.

Onrust, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Onrust
(klik voor grote foto)

Een rustige tocht die af en toe bezeild is en dan weer de motor het werk moet doen. De zon is vandaag net zo wisselend als de wind. Houden verder braaf SB-wal en laten ons door de stroom meevoeren. Aardige constatering, de stroom op de terugweg sterker is dan op de heenweg.

Voorbode, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Voorbode
(klik voor grote foto)

Een sterk toenemende wind zorgt ervoor dat het idee om te ankeren op de Medway over boord wordt gezet en we meer de beschutting van een mooring bij Queensborough opzoeken. Als we goed wel liggen, wat tot twee keer aan toe mislukte, is daar de havenmeester die het geld komt innen. Nu wil de pech dat we ons laatste cash geld in South Dock Marina hebben achtergelaten omdat daar het pinapparaat kapot was. Dit was men vergeten te vertellen en nu stonden we met een lege portemonnee terwijl er wel GBP20 (!) moest worden afgetikt. Nu heb ik hier wel een mening over, maar dat helpt me niet. De man is ook bereid om €20 te accepteren. Ik kijk 'm wat achterdochtig aan en realiseer me ook dat ik niet veel keus heb en al helemaal geen zin in een discussie hierover, dus ik betaal.

KLeuren, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
KLeuren
(klik voor grote foto)

Niet te laat slapen. Morgen naar Burnham on Crouch. Benieuwd of het vannacht wat rustiger gaat worden.

Gevaren mijlen

Logboek begin353,69 Nm
Logboek eind386,09 Nm
Afgelegde afstand33 Nm

Gerelateerde artikelen

Eindelijk op weg van Lossiemouth naar Cromarty

Eindelijk op weg van Lossiemouth naar Cromarty

Rond Engeland zeilen begint iets weg te krijgen van rond Engeland motoren. Aanvankelijk zeilend......

Lees verder
Eerste bezoek aan een whiskydistilleerderij

Eerste bezoek aan een whiskydistilleerderij

Lig een soort van verwaaid in Lossiemouth, wacht op beter weer, soms alleen en breng mijn eerste......

Lees verder
Rustig tegen de kademuur in Lossiemouth

Rustig tegen de kademuur in Lossiemouth

Een paar dagen tegen de kademuur in Lossiemouth gelegen, tijd voor mezelf en om de omgeving te......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

Visual Captcha