Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
18 aug 2013 |
Zeilen, Logboek,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 1397 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Bezoek op de Thames

We verlaten Londen en gaan richting de River Medway. Kort na de start bezoek langszij.

Bezoek op de Thames
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOpschieten...(klik voor grote foto)

Na de plichtplegingen bij de havenmeester waar we onze laatste centjes bij elkaar moesten schrapen, verlaten we om 09.45u de haven van South Dock Marina om op weg te gaan naar de River Medway, dit op aanraden van onze achterbuurman. De wind is wisselend en komt overwegend uit een goede richting om niet alles te hoeven motoren.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportStroom tegen(klik voor grote foto)

ALs we nog bezig zijn om ons te settelen krijgen we bezoek van Port Patrol. Ik word naar boven geroepen. Op de punt zie ik een man staan met een folder in zijn hand. Hij vraagt of we een marifoon hebben. Die heb ik, maar een oproep heb ik niet gehoord. Hij bevestigt noch ontkent dat we zijn opgeroepen. Na enige omzwervingen wordt duidelijk dat we meer SB-wal moeten houden. Ik geef de man daar gelijk in terwijl hij een glanzende folder overhandigt moet uitleg over de Thames als vaarwater. Vriendelijk nemen afscheid van elkaar en gaan verder met het zeilklaar maken, aan SB-wal.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOnrust(klik voor grote foto)

Een rustige tocht die af en toe bezeild is en dan weer de motor het werk moet doen. De zon is vandaag net zo wisselend als de wind. Houden verder braaf SB-wal en laten ons door de stroom meevoeren. Aardige constatering, de stroom op de terugweg sterker is dan op de heenweg.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportVoorbode(klik voor grote foto)

Een sterk toenemende wind zorgt ervoor dat het idee om te ankeren op de Medway over boord wordt gezet en we meer de beschutting van een mooring bij Queensborough opzoeken. Als we goed wel liggen, wat tot twee keer aan toe mislukte, is daar de havenmeester die het geld komt innen. Nu wil de pech dat we ons laatste cash geld in South Dock Marina hebben achtergelaten omdat daar het pinapparaat kapot was. Dit was men vergeten te vertellen en nu stonden we met een lege portemonnee terwijl er wel GBP20 (!) moest worden afgetikt. Nu heb ik hier wel een mening over, maar dat helpt me niet. De man is ook bereid om €20 te accepteren. Ik kijk 'm wat achterdochtig aan en realiseer me ook dat ik niet veel keus heb en al helemaal geen zin in een discussie hierover, dus ik betaal.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportKLeuren(klik voor grote foto)

Niet te laat slapen. Morgen naar Burnham on Crouch. Benieuwd of het vannacht wat rustiger gaat worden.

Log begin: 353,69 Nm
Log eind: 386,09 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)