Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • apr 22, 2019
  • General
  • Onderhoud
  •  Gregor
Buitendouche gemaakt

Buitendouche gemaakt

 geplaatst
  • jul 20, 2013

Gesprek met collega leidt tot een buitendouche aan boord.

Deel op  


Buitendouche gemaakt

Pratend met een collega over bootjes en aangebrachte veranderingen werd ik enthousiast om een douche aan boord te maken. Nu wil ik geen douche in de natte ruimte vanwege de krappe ruimte en de kleding e.d. die daar hangen. Maar een buitendouche behoort wel tot de mogelijkheden.

Krappe ruimte, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Krappe ruimte
(klik voor grote foto)

Een tijd aan het puzzelen geweest waar deze te plaatsen. De eerste voorkeur was in de kuip, o.a. omdat je dan niet op een smal randje hoeft te staan. In de kuip is de ruimte om een of twee gaten maken beperkt. Had een heel mooie douche gevonden, de Whale Twist Shower. Dit is een douche waarbij het mengen van warm en koud water in de douchekop zit. Gelukkig is er op internet dan altijd wel weer een recensie te vinden waaruit bleek dat het draaien van de douchekop om het water te mengen, met gladde handen niet lukt. Bovendien zou het een waterverspiller zijn als het gaat om het mengen van het water en de grootte van de wateruitloop. Al met al reden om voor een andere oplossing te kiezen. De keuze viel op de Plastimo douchekop met aparte mengkraan. Dit betekende wel twee gaten maken.

Het fitwerk voor de installatie bij de loodgieter gehaald en niet ingegaan op de vraag van de watersportjuwelier of zij ook fitwerk moesten mee bestellen. Weer aan boord op een van de warmste vrijdagavonden heb ik me in bochten gevouwen om in het kastje de koppelingen aan te leggen en de slangen te trekken. Zoals Petra terecht opmerkte, dat als ik iets in mijn hoofd heb het dan ook moet gebeuren. Ook al gutst het zweet in straaltjes van mijn lijf af.

Douchen maar!, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Douchen maar!
(klik voor grote foto)

's Ochtends met een kop koffie en de doucheonderdelen in de kuip zitten passen en meten waar nu die gaten te maken. Inmiddels wel zover dat ik wat makkelijker gaten in mijn boot boor, maar over de plaats waar dat te doen, dat besluit duurt wel even. Na nog een kop koffie en samen afwegingen maken gaan de gaten in de spiegel komen. Met de gatenboor van dezelfde collega zaten de gaten er snel in en was het slechts nog een kwestie van de slangen achterin laten uitkomen, fitwerk erop en de kraan openzetten. Komt er ineens water uit!

Het profijt van deze nieuwe aanwinst konden we 's middag al ervaren toen we om beurten een poosje achter de boot in het water hadden gehangen en daarna heerlijk met fris water konden afspoelen. Mooie aanwinst.


Gerelateerde artikelen

Fenderhoezen zelf maken

Fenderhoezen zelf maken

Fenderhoezen zijn er in vele uitvoeringen. Met een nieuwe donkerblauwe romp deze bescherming voor......

Lees verder
Toiletwaterlozing aangepakt

Toiletwaterlozing aangepakt

Artikel uit de Toerzeilen (feb. '19) over de stand van zaken rondom het lozen van toiletwater op......

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie