leestijd
  • 3 min.
 geplaatst
  • feb 20, 2019
 categorie
  • Logboek
  • Tochten
 auteur
  • GregorGregor
Wandeldag in Honfleur

Wandeldag in Honfleur

 geplaatst
  • sep 3, 2012

Dag om het artistieke Honfleur te bezichtigen.

Deel op

Wandeldag in Honfleur

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportDoorkijkje(klik voor grote foto)

Bijtijds vertrokken om de omgeving te bezichtigen. Op de toeristische kaart staat een drietal wandelingen aangegeven, verschillend in afstand van 1km tot 3,5km. Begonnen met die laatste. Het hele centrum ademt kunst en toerisme uit. Die laatste is nog niet actief en voor het eerste heb ik alle tijd om in de etalages te kijken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportWat ziet wie?(klik voor grote foto)

Zodra ik het dorp uit ben, begint een heel steile klim naar Rampe Du Mont-Joli vanwaar ik een prachtig uitzicht krijg over de omgeving met in de verte de hangbrug die Haute-Normandy verbindt met Basse Normandy. Hieronder loopt het begin van Seine. Doorvaren naar Parijs is "maar" 193Nm.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportAntiekmarkt(klik voor grote foto)

De bankjes die er staan zijn nog vochtig van de dauw, maar bieden ook een mooie gelegenheid om even te genieten van de stilte en om mijn boterhammetjes op te eten. Dit duurt niet lang, de auto met ouders en kinderen maken een abrupt einde aan dit rustige moment.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportLieutenance(klik voor grote foto)

Via een schilderachtig laantje kom ik bij een even schilderachtig kapelletje, Chapelle Notre-Dame de Grâce, bijna 1000 jaar oud. Bij het binnenlopen vallen meteen de scheepjes op die aan het plafond hangen en in de vensterbanken staan. Verder valt op dat het is gebouwd in de vorm van een Grieks kruis. De tijd om rustig en alleen rond te kijken is kort omdat er een rondrijwagen stopt waar een groep uitstapt. Het zal me toch geen kat-en-muis-spelletje worden...

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportZware last(klik voor grote foto)

Na het hoogste punt begint de evenzo steile afdaling waar ik mensen moeizaam met Nordic-stokken omhoog zie lopen. Sommige slepen de stoken voort waardoor het beoogde effect van de stokken verloren lijkt te gaan. Tijd om een plek voor een kop koffie en een bakker op te zoeken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportStraatje(klik voor grote foto)

Toch wel vermeldenswaardig dat ik 's middags bij de Carefour een diepte-investering heb gedaan, hoewel dit wel de laatste plaats was waar ik het had verwacht: ik heb een tondeuse gekocht. Het gedoe met een nagelschaartje moet maar eens zijn afgelopen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportC'est moi(klik voor grote foto)

Mijn aanwinst aan boord meteen geprobeerd en ik moet zeggen, ben niet ontevreden.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportLangste brug(klik voor grote foto)

In het centrum heeft veilinghuis Christies een kantoor met vooral veel kastelen en landhuizen in de veiling. Wat ik wel aardig vind, is dat er een bord is waarop staat aangegeven wat de bedachte opbrengst is, gerepresenteerd door een kasteel. Bij de kavels zie je dan vervolgens een of meerdere kastelen afgebeeld staan. Maar ja, kopen is een, onderhouden is een heel ander verhaal.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportHonfleur(klik voor grote foto)

Het loont de moeite, vind ik, om het centrum uit te lopen en vandaar in Zuidwestelijke richting de heuvels in te wandelen. Al vrij snel ben ik de drukte uit en loop ik langs fraaie landelijk gelegen huizen en mooie uitzichten. Het aantal zijstraten om terug te gaan is beperkt, dus even opletten wanneer af te slaan.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportChapelle Notre-Dame de Grâce(klik voor grote foto)

Voor het maken van de foto waarmee duidelijk wordt waar tussendoor kon worden gevaren, had ik LW nodig. Het strand lag er in de avondzon prachtig bij. In de verte was de haven van Deauville te zien, in de nevel Le Havre en de vogels ware druk bezig het zand om te spitten.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportKunstwerk(klik voor grote foto)

Terug lopend naar de boot overviel me een soort van drukte wat ik nog zou willen doen om morgen naar Fecamp te varen. Dit kon niet de bedoeling zijn en na e.e.a. op een rij gezet te hebben, besloten om morgen hier te blijven en woensdag te vertrekken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportMee en tegen(klik voor grote foto)

Ik ben erachter gekomen dat het voor internet de moeite loont in de Lonley Planet te kijken. Zij geven o.a. aan of er ergens internet beschikbaar is, bijv. in hotel of hostel. Niet dat ik de LP aan boord heb, maar nu al een paar locaties gevonden die verwijzen naar hun opname in de LP en die dan ook wifi hebben. De code krijgen is dan niet meer zo heel ingewikkeld en zo komt het dat ik dan 's avonds op een bankje binnen bereik van hun verbinding toch het internet op kan.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportMossel vrouwen(klik voor grote foto)