Blog categories

BACK
20 sep 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor
Nog geen reacties | 1973 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Wachten op het tij

In alle rust wachten op het tij om richting Bruinisse te gaan.

Heerlijk om hier wakker te worden, wat een rust en stilte. Alle tijd om te wachten op een gunstig tij om naar Bruinisse te zeilen. Om de tijd "door te komen", vast begonnen met opruimen en inpakken van dingen die straks van boord moeten.

Rond elf uur vertrek ik richting de Zandkreeksluis, weinig wind en rustig motorend kom ik er ook. In de sluis een poosje wachten op een vrachtschip alvorens we worden geschut. Aan de sluizen is onderhoud gaande, want met regelmaat horen we de omroepinstallatie en het blijft dan ook niet uit totdat het vrachtschip via de marifoon begint te antwoorden, wat dan wel weer lachwekkende reacties oplevert.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportWindhoosje(klik voor grote foto)

De wind trekt aan en de zoute lucht is goed te ruiken. Opvallend dat ik dat nu sterker lijk te ruiken dan dat ik op zee zat. Zeilen hijsen en met een gunstige koers richting de Zeelandbrug om via het Engelsche Vaarwater en de ,i>Keet de Oosterschelde op te varen. Goed beschouwd heb ik, zonder op de meter nauwkeurig te willen zijn, nu een rondje gevaren en is de Oosterschelde het stuk wat ik twee keer vaar. Het eind komt steeds dichterbij, net als de regen, maar gelukkig blijft die westelijk van me. Ter afleiding maar wat telefoontjes doen.

Nog een laatste sluis en dan ben ik op de Grevelingen. Afgesproken om pas vrijdag in Herkingen aan te komen, dus tot die tijd een plek zoeken. De steigers voor de sluizen mogen niet meer gebruikt worden voor overnachtingen. Regelgeving is een, handhaving een andere, zeker buiten het seizoen. De BB-zijde kies ik voor een overnachting. Watersporters zullen het wel aan zichzelf te danken hebben dat de steigers volgezet zijn met verbodsborden, aan de andere kant vind ik het ook een vorm van overregulering.

Het wachten is op LdP, zij zijn met de boot onderweg en willen er graag bij zijn als ik vrijdag aankom. Geweldig dat ze daar de moeite voor nemen. In het begin van de avond spreken we elkaar en word ik uitgenodigd mee te gaan eten in Bruinisse. Geheel tegen mijn verwachting om een deel van de avond niet aan boord te zijn en ik merk dat ik het eigenlijk ook wel een prettig idee vind om niet alleen aan boord te zijn. Noem het vluchtgedrag ;)

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportIntiem stel(klik voor grote foto)

Nu ben ik niet zo bekend met de restaurants in Bruinisse, kwam nog wel eens op de haven toen het nog niet verbouwd was, maar verder eigenlijk nooit iets anders gevonden. Blijkt dat er aan de oostzijde van de sluis een prima restaurant zit, sfeervol en heerlijk eten. Hier hebben we met elkaar een heel gezellige avond waarbij het ene na het andere verhaal over tafel gaat. De tijd vliegt en rond half elf is het welletjes. Laatste nacht aan boord.

Log begin: 1474,7 Nm
Log eind: 1490,6 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)