Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
04 sep 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2056 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Verrassing

Komende dagen krijgen een andere wending...

Verrassing
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportCarillon(klik voor grote foto)

Een dag geen gezeil, er staat ook geen wind, maar de tijd om bij te schrijven, koffie te drinken met een croissant aan de haven, boot op te ruimen enz. Een rustig dag dus in het verschiet.

Veel van mijn betalingen reken ik af met mijn creditcard en daarom was het mij nog niet opgevallen dat Frankrijk de Eurocent nog gebruikt, een stokbrood van €0,83. Een munt, maar niet een gelijke behandeling daarvan. Heb even geen beeld hoe dat in andere Eurolanden is, maar verdenk Frankrijk ervan dat ze het erom doen...

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportDoorkijkje(klik voor grote foto)

Arjen belde 's middags. Poosje zitten kletsen en soms is het best prettig om een paar afwegingen tegen iemand aan te houden en daar met elkaar over van gedachten te wisselen. Fecamp is een haven en niet de meest gezellige of sfeervolle. Iets dat ik juist morgen wel zou willen. Doorvaren naar St.-Valery-sur-Caex betekent een mijl of 15 doorvaren, het tij heb ik mee als ik 06.45u vertrek, alleen de wind is Noordoost en dus schuin voor. Beide routes erin plotten en kan een mijl voor Fecamp besluiten naar binnen te gaan of door te varen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportCour de Rocheville(klik voor grote foto)

Terwijl ik 's middags in de kajuit de route nog aan het inplotten, gaat mijn telefoon: Petra, wat ik aan het doen ben? Ze had een uurtje geleden al gebeld. Als ik vertel dat ik mijn eerste glas wijn heb ingeschonken, zegt ze dat ik er nog maar een moet inschenken. Ik reageer met: "is goed" en ga door waar ik mee bezig was. Op dat moment zie ik dat er iemand aan boord stapt zonder even te kloppen ofzo. Enigszins van mijn stuk gebracht door het gebeurde hoor ik ook ineens een bekende stem: Petra stapt aan boord! De verbazing en shock waren van mijn gezicht af te lezen, wat gaaf! Ik kwam ook niet meer bij van het lachen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportDeauville, in de verte(klik voor grote foto)

Wellicht vraagt de lezer dezes zich af wat of waarom. Morgen is, zoals Douglas Adams de dag ooit beschreef, a minor obstacle in life of mankind. Zij vond dat het niet zo kon zijn dat ik deze dag dan alleen zou doorbrengen en is vanmiddag om 12.30u in de auto gestapt en 5,5u later is ze hier!!

's Avonds alle tijd om in een restaurant aan de haven bij te kletsen. Heerlijk buiten kunnen zitten, het lijkt wel zomer. Petra blijft tot zondag en zal met de auto steeds meerijden naar een volgende haven. Morgen naar St.-Valéry-sur-Caex stel ik maar even uit.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)