Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • apr 19, 2019
  • Logboek
  • Tochten
  • Hardlopen
  •  Gregor
Middelburg - Veerse Meer

Middelburg - Veerse Meer

 geplaatst
  • sep 19, 2012

In stapjes naar de Grevelingen, vandaag van Middelburg naar het Veerse Meer.

Deel op  


Middelburg - Veerse Meer

De ochtend begonnen met een 10km langs hardlopen langs het kanaal . Dat vind ik wel een van de voordelen van het hardlopen, je kunt het overal doen en het brengt je op andere stukken die je al wandelend niet snel zult bereiken. Op deze manier al vele kilometers in buiten- en binnenland afgelegd.

Rond het middaguur vertrek ik richting Veere om daar de mensen te ontmoeten die ik Brighton ben tegengekomen. De wind komt uit een gunstige richting om op alleen het fokje en mijn dooie gemak het Kanaal door Walcheren te bezeilen. Ter hoogte van de sluis nog een gebbetje met de sluiswachter en dan kan ik worden geschut. Het echtpaar komt de sluiskade al oplopen en een hartelijke begroeting volgt.

Veerse Meer, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Veerse Meer
(klik voor grote foto)

Aangelegd aan de langssteiger, nog even de grond geraakt (afsnijden...) waarna zij aan boord komen en me de oren van het hoofd worden gevraagd waar ik allemaal ben geweest en wat ik heb meegemaakt. Het merendeel van de plaatsen is ook door hen bezocht en levert ook herkenning op. Na een gezellige tijd in de kuip lopen we nog even door Veere (dropjes halen bij een winkeltje waar oud-Hollandse drop wordt verkocht) waarna we afscheid nemen.

Veerse Meer, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Veerse Meer
(klik voor grote foto)

Ik wacht de regenbui af en vertrek naar de Schelphoek Plaat om daar de nacht door te brengen. Op het Veerse Meer is het doodstil met prachtige luchten die na de buien aan het ontstaan zijn. Rustig tuf ik verder, luisterend naar de kwetterende vogels en genietend van de stilte. Me realiserend dat dit een van de laatste dagen/nachten aan boord is.

Het aanvaren van de Schelpenhoek heb ik een keer eerder gedaan en van die keer herinner ik me dat de ruimte onder kiel minimaal is. Zo ook nu is dat het geval. Soms zou ik willen dat ik onderwater kan meekijken, net als ik dat bovenin de mast wil. De dieptemeter geeft mij geen informatie over de diepte in een straal rond de opnemer. Een fish finder aan boord vind ik, om begrijpelijke redenen, geen optie.

Mijn huis, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Mijn huis
(klik voor grote foto)

Zo langzamerhand ook maar eens aan de afsluiting van mijn reis gaan schrijven. Ook daarom heb ik de rust van het Veerse Meer opgezocht en ben ik niet in een haven gaan liggen. Gaandeweg de avond komt er ineens nog een boot liggen. Hier enigszins verrast over. Om meerdere redenen wordt het een onrustige avond en gaat tegen middernacht het licht uit. Nog twee dagen.

Gevaren mijlen

Logboek begin1466 Nm
Logboek eind1474,7 Nm
Afgelegde afstand8 Nm

Gerelateerde artikelen

De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder
Eerste sup-ervaring

Eerste sup-ervaring

Heerlijke warme zeildag en vandaag voor het eerst op een sup gestaan en gepeddeld....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie