Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
08 sep 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2339 keer bekeken. | Leestijd: 3 min.

Logistieke dag

Auto wegbrengen, bus terug en met de boot naar de auto.

Logistieke dag

Logistiek dagje voor de boeg. Na het ontbijt een poging gedaan om een aantal dingen op mijn site te zetten, maar de verbinding laat het met regelmaat afweten. Veel tijd om daarover na te denken heb ik niet, want zodra Petra de kuip onderhanden heeft genomen en daarmee klaar is, is het tijd om de auto naar Dieppe te brengen. Een rit van ongeveer 30km door het met zon overgoten landschap.

In Dieppe aangekomen overvalt de drukte, er blijkt een kite-surfers festival te zijn en de straten staan propvol. De TomTom heeft alleen maar weet van jachthavens 46km verderop, maar een die binnen een straal van een kilometer zit, is niet te vinden. Dan maar vragen. Nu lukt het me inmiddels wel om dingen in het Frans te vragen, maar het antwoord begrijpen is op sommige momenten een paar stappen te ver. Op de een of andere manier tref ik toch met regelmaat mensen die dan als vanzelfsprekend in het Engels overgaan. Zo komen we ook op een parkeerplaats waar we gratis mogen parkeren. En dat middenin de stad.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOud Dieppe?(klik voor grote foto)

Via het Tourist Office horen we vertrektijd en de plaats van vertrek. We hebben een goed uur en de bus doet er ook een uur over en om 14.30u gaat de brug. Dan blijft er welgeteld 20min. over om af te rekenen en de boot klaar te maken.

De busroute terug gaat door kleine plaatjes en is eigenlijk best de moeite waard. Beetje vergelijkbaar met de busritten die we op Guernsey hebben gemaakt: je stapt in en voor €2,- wordt je naar een dorp 30km verderop gebracht en voor nog eens €2 weer terug.

Terug in St. Valery-en-Caux blijkt bij de havenmeester dat de betaal- en registratieapparatuur defect is. Dit in het voordeel van de klant die geen liggeld hoeft te betalen. Een onverwacht mazzeltje. De brugwachter is wel een man van de klok, dus ik moet opschieten. Vissersbootjes liggen al te draaien voor de sluisdeur en als wij losgooien waarschuwt iemand voor de sterke stroom die straks in de doorgang staat. Deze waarschuwing blijkt geen overbodige luxe. Het kolkt behoorlijk.

De koers is 67gr en uit die hoek komt ook de wind. Ik doe nog een poging om met kruisen er meer uit te halen, maar verder dan 0,3kn voordeel kom ik niet. Dus pal tegen de wind naar de Noordkardinaal. Daarna kunnen we vallen en kan het zeil erop. Snelheid blijft een beetje hangen rond de 4kn SOG. We hebben de tijd aan onszelf en de ruimte om de haven van Dieppe in te varen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportVoorrang(klik voor grote foto)

Een mijl voor de haven moeten de zeilen toch plaats maken voor de motor. Op het strand zien we allemaal vliegers / kites. 's Ochtends hadden we al gehoord dat er het nationale kite-festival is. Zo vanaf zee is het wel een heel gaaf en kleurrijk gezicht. Nog even de ferry eruit en wij er daarna in voor een plek met de kuip in de zon.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportAlles ok?(klik voor grote foto)

Bij de pannenkoeken bespreken we mijn vervolg. Le Treport, een visserhaven en redelijk "om de hoek", of St-Valery-sur-Somme, ruim 30Nm, of Boulogne sur Mer, een slordige 50Nm varen. Eigenlijk heeft St-Valery-sur-Somme de voorkeur, mede ook gezien de beschrijving die Tom Cuncliffe in zijn boek The Shell Channel Pilot geeft. Lees je echter de aanloop, dan lijkt het welhaast een onneembare vesting. Je hebt ongeveer 2u nodig om vanaf zee in de haven te komen en dat kan alleen maar als je een paar uur voor hoogwater aan de invaart begint. Nu zou dat nog wel te doen zijn, maar het vertrek betekent ook HW en dan verder in Noordelijke richting wil je graag het tij mee hebben. Dat gaat dus niet werken. Het wordt Boulogne sur Mer, en waarschijnlijk motoren.

Nog een wandeling over de boulevard en binnenstad en dan slapen. Mooi geweest voor vandaag.

Log begin: 1313,7 Nm
Log eind: 1327,9 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)