Epiloog


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • jan 20, 2020
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Epiloog | Rondje Kanaal, Thuiskomst, Solozeilen

Epiloog

 geplaatst
  • sep 22, 2012

Vertrokken met begin van de zomer en terug bij het begin van de herfst.

Deel op  


Epiloog

Drie maanden zeilen is tot een eind gekomen, drie maanden scharrelen langs de kusten van het Kanaal, drie maanden plannen met tij, maar ook drie maanden zonder tijdsdruk. Mensen ontmoet, mensen met een verhaal wat ik heb mogen horen, bewondering over mijn plannen, geraakt door heden en verleden, meer dan eens tegen mezelf opgelopen, maar ook drie maanden is Uisge Beatha mijn huis geweest, van haar geleerd dat ruimte relatief is, ze heeft me niet in de steek gelaten. Op plaatsen geweest die ik eerder heb aangedaan, maar ook nieuwe dorpen, steden en eilanden bezocht waarvan ik bij aankoop van mijn Hanse 311 niet had gedacht daar ooit te komen.

Gedurende mijn reis hebben vrienden en kennissen mij via verschillende media gevolgd of zijn me gaan volgen, maar de reacties waren altijd even hartelijk en bemoedigend. Ik realiseer me dat ik de afgelopen maanden vele pagina's ervaringen en belevenissen aan het internet heb toevertrouwd (...). Het vraagt volgens mij oprechte interesse om dit alles te blijven lezen.

Toch wil ik een paar mensen in het bijzonder noemen, de opstappers:

  • Petra: voor het eerst samen twee weken op een kleine ruimte, je zocht je plek en hebt die gevonden, nieuwe ervaringen op onbekend water, stabiel in slecht weer, een traan en een lach, verrassend.
  • Roy: veel gesprekken, intens, gelachen, gehuild, slapen, zeemanskunst, een bier en de hand bij aankomst.
  • Monique: een week van heel goed eten aan boord, woelig, gedreven je zeilkunsten te verbeteren, ontspannen.

In de aanloop heeft Mams veelvuldig gevraagd waarom ik solo weg wilde. Ik denk dat ze inmiddels weet waarom. Heeft gesteund om te gaan, ook al viel het misschien niet altijd mee.

Route, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Route
(klik voor grote foto)

Terugkijkend op een prachtige tijd en tocht, veel gezien en geleerd, niet alleen over mijn boot en de omgeving, maar ook over mezelf. Doen!


Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2019

Wat cijfers over 2019

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en fitnessjaar....

Lees verder
Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie