Boot uitlenen?


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 3 min.
  • nov 11, 2019
  • sep 14, 2012
  • Logboek
  • Tochten
Boot uitlenen?

Boot uitlenen?

 geplaatst
  • sep 7, 2012

Bezoek aan o.a. Veules les Roses.

Deel op  


Boot uitlenen?

Kuipontbijt, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Kuipontbijt
(klik voor grote foto)

Op de vrijdag is er een markt in St. Valery-en-Caux, aan de overkant van de haven. Hier brood en croissants gehaald voor het ontbijt. Ik vind het wel wat hebben om zo 's ochtends vers stokbrood te halen, een gewoonte die ik in NL niet snel zou overnemen, maar hier heel natuurlijk voelt. Terwijl de zon in sterkte wint, is het in de kuip prima ontbijten. Iets dat ook het nodige bekijks oplevert van de mensen die op de 3mtr hoger gelegen kade lopen.

St Valery, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
St Valery
(klik voor grote foto)

Na een wandeling over de markt rijden we naar het naastgelegen dorp Veules les Roses. Mooie route parallel aan de kust met af en toe en vergezicht naar zee of over de landerijen. Wat tijdens de tocht naar St. Valey-en-Caux al opviel, is dat er in de krijtrotsen soms een inham is waar dan een dorp in is gebouwd. Bij het aanvaren van de haveningang zie je bijv. wel het groene havenlicht maar geen ingang. Deze wordt pas zichtbaar als je er vlak voor bent en dan zie je ook het dorp dat erachter ligt.

Krijtrotsen, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Krijtrotsen
(klik voor grote foto)

Veules les Roses doet bij binnenkomst aan als een vriendelijk dorpje. Doorrijdend naar de boulevard is daar een pleintje waar we een fraai uitzicht krijgen over de baai en lekker espresso drinken op het terras.

Onverwacht, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Onverwacht
(klik voor grote foto)

Aan de linkerzijde van het plein bevinden zich trappen die leiden naar een schitterende uitkijk langs de kustlijn. Iets verderop ligt een bunker waar je in kunt. Een lamp van bijv. een gsm is wel handig. Dan zie je ook de stalen deuren er nog inzitten. Iets wat ik wel bijzonder vind omdat ik tot op heden nog geen bunker heb gezien waar deuren inzaten omdat ten tijde van de oorlog het staal op enig moment nodig was voor de wapenindustrie. Hoewel helemaal vastgeroest geeft het wel een beeld van hoe het er toen moet hebben uitgezien.

Bunker deur, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Bunker deur
(klik voor grote foto)

De supermarkt Le Clerq ligt net buiten het dorp en er is werkelijk van alles te krijgen, van levensmiddelen tot niet-levensmiddelen. Nu is er wel eens onderzoek gedaan naar de invloed van muziek op de winkelbeleving en het koopgedrag. We krijgen geen van beide het idee dat er in deze supermarkt iets mee is gedaan. Wat een herrie!

Schiet gat, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Schiet gat
(klik voor grote foto)

Voor het avondeten zoeken we een restaurant op het plein of in een van de zijstraten. Keuze is er in overvloed, als je van vis houdt. Petra wil graag een keer vis eten, dus het is even zoeken, maar we vinden op het plein een brasserie. Plekje gevonden onder de straalkachel (!), besteld, tweemaal vlees (...) en een fles rode wijn. Deze laatste wordt aan tafel opengemaakt, ik proef en mijn gezicht spreekt vervolgens boekdelen. Direct staat de, denken wij, eigenaar naast onze tafel en vertelt dat het een goede wijn is, maar als hij niet smaakt of er toch iets mee is, we een andere kunnen uitzoeken. Hier is hij zeer behulpzaam bij. Je zou bijna denken dat er iets is met de combinatie uit eten en mij...

Bunker, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Bunker
(klik voor grote foto)

Terug aan boord vraagt Petra of zij de boot naar Dieppe mag varen terwijl ik met de auto er naartoe rijd. Mijn antwoord daarop was: "dat de boot misschien wel speelgoed is, maar geen experimenteergoed". We varen morgen samen naar Dieppe.

Straatje, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Straatje
(klik voor grote foto)

Gerelateerde artikelen

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder
Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Het rondje zeilen om Engeland, Schotland en Ierland in cijfers en een overzicht van de route met......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie