Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
07 aug 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 1972 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Mastenmaker op bezoek

Rustdag besteden om boot op orde te krijgen en het stadje te bekijken.

Mastenmaker op bezoek

Ik heb het koud gehad vannacht. Het koelde zover af gisterenavond, dat het ook aan boord fris werd. De kachel heeft al een keer aangestaan en om dit in augustus weer te doen, voelt wel heel tegenstrijdig. Maar feit wil, dat de temperatuur maar nauwelijks boven de 19gr uitkomt.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportRiviere De Trieux(klik voor grote foto)

De mastenmaker is vanochtend geopend en ziet wel kans even mee te lopen. De beugel voor de zeillat wordt door de naastgelegen zeilmaker opgehaald. Aan boord constateert de tuiger dat het onderste wand te slap staat. Dit is ook te zien aan een kleine "knik" ter hoogte van de eerste zaling. Na de verstaging te hebben gespannen is de knik eruit en ben ik blij/opgelucht dat ik de man heb gevraagd om de verstaging te controleren.

's Middags een korte wandeling door het stadje om une baguette te gaan halen en die daarna met kaas en mosterd te beleggen om die vervolgens in de stralende zon (!) in te kuip op te smullen. Een spannend boek in de hangmat daarna doet de rest.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportKijken(klik voor grote foto)

Rond 15.30u, ik kom net terug lopen van een watersportwinkel waar ik constateerde dat Imray kaarten hier niet verkocht worden, zie ik mensen op de beschadigde boot rondlopen. Drie man sterk staan ze naar de spiegel van de boot te kijken om daarna mijn kant uit te komen. Om een lang verhaal kort te maken, het gaat een verzekeringskwestie worden. De man wil graag dat ik een verklaring aan hem schrijf van het gebeurde, iets dat mijn geen goed plan lijkt als de verzekering het verder gaat afhandelen. Dit alles moet met handen en voeten worden uitgelegd met hier en daar een FrEngelse aanvulling.

Hij heeft wel direct een reparateur laten komen om offerte uit te brengen. Ik had al gehoord dat dit niet de eerste keer is dat er schade aan dezelfde spiegel is geweest en wat de kosten van die reparatie waren. De offerte die ik daarna krijg is een veelvoud daarvan. Benieuwd of hij het direct laat repareren of wacht op het antwoord van de maatschappij. Hij lijkt te neigen naar reparatie op korte termijn. Mijn brief naar de verzekering schrijf ik vanavond.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportVerval(klik voor grote foto)

Voor het slapen gaan nog twee potjes schaak gespeeld waarna het tegen half twaalf bedtijd (of kooitijd??) is. Morgen vroeg op...

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)