Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • apr 22, 2019
  • sep 12, 2012
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Mastenmaker op bezoek

Mastenmaker op bezoek

 geplaatst
  • aug 7, 2012

Rustdag besteden om boot op orde te krijgen en het stadje te bekijken.

Deel op  


Mastenmaker op bezoek

Ik heb het koud gehad vannacht. Het koelde zover af gisterenavond, dat het ook aan boord fris werd. De kachel heeft al een keer aangestaan en om dit in augustus weer te doen, voelt wel heel tegenstrijdig. Maar feit wil, dat de temperatuur maar nauwelijks boven de 19gr uitkomt.

Riviere De Trieux, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Riviere De Trieux
(klik voor grote foto)

De mastenmaker is vanochtend geopend en ziet wel kans even mee te lopen. De beugel voor de zeillat wordt door de naastgelegen zeilmaker opgehaald. Aan boord constateert de tuiger dat het onderste wand te slap staat. Dit is ook te zien aan een kleine "knik" ter hoogte van de eerste zaling. Na de verstaging te hebben gespannen is de knik eruit en ben ik blij/opgelucht dat ik de man heb gevraagd om de verstaging te controleren.

's Middags een korte wandeling door het stadje om une baguette te gaan halen en die daarna met kaas en mosterd te beleggen om die vervolgens in de stralende zon (!) in te kuip op te smullen. Een spannend boek in de hangmat daarna doet de rest.

Kijken, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Kijken
(klik voor grote foto)

Rond 15.30u, ik kom net terug lopen van een watersportwinkel waar ik constateerde dat Imray kaarten hier niet verkocht worden, zie ik mensen op de beschadigde boot rondlopen. Drie man sterk staan ze naar de spiegel van de boot te kijken om daarna mijn kant uit te komen. Om een lang verhaal kort te maken, het gaat een verzekeringskwestie worden. De man wil graag dat ik een verklaring aan hem schrijf van het gebeurde, iets dat mijn geen goed plan lijkt als de verzekering het verder gaat afhandelen. Dit alles moet met handen en voeten worden uitgelegd met hier en daar een FrEngelse aanvulling.

Hij heeft wel direct een reparateur laten komen om offerte uit te brengen. Ik had al gehoord dat dit niet de eerste keer is dat er schade aan dezelfde spiegel is geweest en wat de kosten van die reparatie waren. De offerte die ik daarna krijg is een veelvoud daarvan. Benieuwd of hij het direct laat repareren of wacht op het antwoord van de maatschappij. Hij lijkt te neigen naar reparatie op korte termijn. Mijn brief naar de verzekering schrijf ik vanavond.

Verval, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Verval
(klik voor grote foto)

Voor het slapen gaan nog twee potjes schaak gespeeld waarna het tegen half twaalf bedtijd (of kooitijd??) is. Morgen vroeg op...


Gerelateerde artikelen

Zeilen met Pasen

Zeilen met Pasen

Een zonnige Pasen voorspeld en de boot is net weer te water gegaan en daarmee een mooi......

Lees verder
De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie