Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
20 aug 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2883 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Kruipend door de Race of Alderney

Sommen gemaakt, op tijd weg en weinig gemerkt van de stroom die er met springtij zou staan.

Kruipend door de Race of Alderney

Om 07.00u kijk ik naar buiten naar een blauwe lucht. Een kwartier later is het bewolkt, maar geen mist! Met gebruik van een speciaal hulpstuk voor de waterkraan nog even tanken zodat ik dat kan teruggeven. Weer een hulpstuk dat ik ergens moet zien te krijgen omdat deze aansluiting vaker zal voorkomen. Ben wel blij dat ik een paar weken geleden al een slang heb gekocht.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportDielette(klik voor grote foto)

Terwijl ik in de kajuit zit te tikken staat BBC 4 op en hoor een reporter vanaf Dover zeggen: The Continent has been cut off. Het gaat niet goed komen tussen het vaste land en het eiland ;)

Om iets voor half 12 vertrek ik richting Alderney, met de stroom mee gerekend zou ik de 18Nm in een uur of 2,5 moeten kunnen afleggen. Helaas is er geen wind. Buiten de haven duurt het nog een half uurtje voordat de stroom me oppakt en ik deze meekrijg. Vol spanning wacht ik af tot de stroom mij met een knoop of 5-6 zal meeslepen. Dit blijft helaas uit. Ik kom in de Race of Alderney niet tot een race en haal maximaal 2kn stroom mee.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportAlderney in de verte(klik voor grote foto)

Vlak onder Alderney krijg ik de stroom nog tegen ook. Als je verwacht op de route 5kn mee te krijgen en dat blijft uit, dan gaat het tij zich tegen je keren. Zo ook hier. Gelukkig duurt het maar een uurtje, want als ik om de punt van het eiland ben, krijg ik de stroom mee en wordt de snelheid over de grond weer hoger dan de snelheid door het water.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOost Alderney(klik voor grote foto)

In Alderney Harbour zijn nog voldoende moorings beschikbaar. Dit gaat mijn eerste keer alleen aanleggen worden. Heel langzaam glijdt de boot richting de mooring. De stuurautomaat houdt haar alleen maar op koers. Ik heb een beetje wind tegen en van stroom is nauwelijks sprake. Pikhaak erbij en hangend buiten de boot lukt het om in een keer de lijn aan de mooring op te pakken en de landvast door de lus te halen. Best trots op mezelf dat dit in een keer goed ging. Tijd om een biertje te nemen; ben 1,5u later binnen dan gepland.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportHoumet Herbé(klik voor grote foto)

Zodra ik in mijn hangmat lig, wordt op de Engelse Sherryboot aan de mooring schuin voor me de generator gestart waarna de bewoners in hun dinghy stappen en vertrekken. Lekker is dat, lig je in een van de mooiste en rustigste natuurgebieden, gebeurt je dit. Ik zie ook van andere boten blikken richting de generator gaan.

Met de zon in deze baai is het goed toeven. Eten en daarna de watertaxi naar het land om alvast wat rond te kijken.

Log begin: 1116 Nm
Log eind: 1132,5 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)