Blog categories

BACK
30 aug 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor
Nog geen reacties | 2196 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Indrukwekkende dag

Oorlog en geweld door de jaren heen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportMémoires Et Histoire(klik voor grote foto)

Vandaag naar het museum Le Mémorial de Caen. Via een wandeling door stad en regen komen we bij een imposant gebouw met een zeer uitgebreide collectie dat een eerbetoon vormt aan het lijden dat Caen in de zomer van 1944 heeft moeten doorstaan.

Als wij 6u later het museum uitkomen, ben ik tamelijk ontdaan van wat ik allemaal heb gezien, gelezen en gehoord. Het is een tijdreis langs oorlogen uit de 20e eeuw met de nadruk op de tweede wereldoorlog. Link naar het museum Le Mémorialde Caen

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportNon Violence(klik voor grote foto)

Ik heb een tijd nagedacht wat ik hierover in mijn logboek wilde schrijven en de indrukken waren zo overweldigend voor me dat ik besloten heb er verder geen woorden aan te wijden.

Op de terugweg iets meer op de spaarzame bordjes gelet dan heen waardoor de route niet alleen korter is, maar ook rustiger. Boodschappen gedaan (supermarkten met redelijk assortiment eveneens erg spaarzaam) en een biertje in de Ierse pub gedaan om de gedachten weer te herordenen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportNieuwe tijd...(klik voor grote foto)

De afgelopen maanden al vele getijpuzzels gemaakt en Monique had gevraagd, ook met oog op haar TKN examen, of zij de sommen deze week mag maken. Wel grappig te zien hoe ze daarmee aan het stoeien is. Op sommige momenten alsof ik mezelf zie toen ik met het materiaal voor mijn Yachtmaster bezig was. Nu scheelt het dat er de nodige elektronica aan boord is waar de gegevens uit zijn af te leiden. Daarmee wellicht representatief, ze krijgt wel een beeld van de stukjes waaruit de puzzel bestaat.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportKathedraal Caen(klik voor grote foto)

Het internet in Frankrijk is maar beperkt beschikbaar, tenzij je bereid bent je portemonnee te trekken (Netabord: €1,60/half uur). Op twee minuten van de haven zit café Le Maritime, redelijk sterk signaal, dus zittend op een van de bankjes die buiten staat, kan ik daar mijn site bijwerken en de grib-files ophalen. De code voor het netwerk is leuk bedacht. Ga maar een biertje bij de man drinken...

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)